Capital de la Cultura Catalana | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

TORTOSA, CAPITAL DE LA CULTURA CATALANA 2021


Des de l’edició del 2019*, les Jornades Europees de Patrimoni col·laboren amb l’Associació Capital de la Cultura Catalana amb l’objectiu de realitzar un projecte patrimonial a la ciutat que cada any sigui mereixedora d’aquesta capitalitat. Aquest 2021 les JEP tindran un especial protagonisme a Tortosa, Capital de la Cultura Catalana, amb el projecte participatiu Tortosa Desperta el Patrimoni. 3D: Descobreix, Digitalitza, Difon, realitzat amb la col·laboració l'Ajuntament de Tortosa a través del Museu de Tortosa.

Amb l'inici del curs escolar, l’alumnat de secundària dels centres educatius de la ciutat participarà en diferents sessions de digitalització dels elements patrimonials de la ciutat mitjançant l’ús de dispositius mòbils, en línia amb l’activitat didàctica Desperta el Patrimoni, posada en funcionament durant les JEP2020.

Durant la celebració del festival A Cel Obert, del 8 al 12 d’octubre, a l’aula didàctica del Museu de Tortosa, es presentarà públicament aquest projecte. En aquest espai també es podrà rebre informació del món del 3D i participar en sessions de digitalització del patrimoni cultural. L’objectiu de l’activitat és apropar el patrimoni cultural als joves i a tota la ciutadana mitjançant la fotogrametria i l’ús de les noves tecnologies.

El projecte ha estar realitzat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural amb la col·laboració l'Ajuntament de Tortosa a través del Museu de Tortosa.

Presentació de les digitalitzacions 3D del patrimoni tortosí

Sessions de digitalització del patrimoni obertes a tota la ciutadania:

Tortosa desperta el patrimoni en 3D: Catedral de Tortosa
Tortosa desperta el patrimoni en 3D: Museu de TortosaAltres projectes realitzats:

Cervera, Capital de la Cultura Catalana 2019: Cervera, a peu de museu
El Vendrell, Capital de la Cultura Catalana 2020: Finestres al Vendrell