Episodi 2: Monestir de Sant Pere de Rodes | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Històries

Episodi 2: Monestir de Sant Pere de Rodes

A l’edat mitjana, Catalunya tenia moltíssimes relíquies, és a dir, objectes o restes de parts del cos que es creia que pertanyien a un sant o màrtir. Aquells tresors es guardaven dins d’esglésies o monestirs situats en paisatges amb una gran bellesa, que tenien decoracions espectaculars i que, amb tot plegat, atreien molts viatgers. I, encara avui en dia, milers i milers de persones de tot el món venen a l’Alt Empordà, a la costa del cap de Creus, per visitar un dels monestirs romànics més majestuosos del nostre territori: el monestir de Sant Pere de Rodes!

Escolta l'episodi!

Juga al quiz!


ACTIVITATS FAMILIARS

Visita guiada a Sant Pere de Rodes: Recorreu els espais més emblemàtics del monestir de Sant Pere de Rodes descobrint la història i arquitectura d'aquesta joia del romànic català.

Visites teatralitzades: Un soroll atordidor ha ressonat per totes les parets de la muntanya, al Monestir de Sant Pere de Rodes ha passat alguna cosa. Una esllavissada? Un aterratge forçat? Qui hi ha darrere de tot això?
 
Visites nocturnes: Acompanyats d'un guia expert, el grup visitarà el monestir un cop ja és tancat al públic. Una experiència inoblidable que permetrà als visitants gaudir del monestir en una atmosfera única.

ACTIVITATS EDUCATIVES

Educació infantil i primària

El bagul dels misteris a Sant Pere: Fa molts i molts anys, un monjo molt trempat va amagar totes les seves coses dins d'un bagul i el va amagar ben amagat perquè cap lladregot el pogués trobar...

Primària

La llegenda de Sant Pere de Rodes: Diuen que fa molts i molts anys els monjos d'aquest monestir van amassar una fortuna immensa. Tenien tants i tants diners que tota una cambra era plena de monedes d'or i es passaven les hores...

Pintura romànica: La Pintura Romànica ens descobreix la importància del llenguatge artístic a l'edat mitjana així com el simbolisme de l'art romànic a través d'una visita al monestir molt especial.
 

 
 

Primària i secundària

Sant Pere de Rodes - un joc de rol: Per a dur a terme l'Any Sant caldrà molt de menjar per a poder donar als pelegrins. Per això, el moment de la collita és crucial. Si fa bon temps tot serà més fàcil, però si hi ha pedregada i es malmet la collita, les coses per la gent de la muntanya aniran maldades.

Secundària

Un Treasure hunt a Sant Pere i Santa Creu de Rodes: Les cases que donaven a aquest carrer principal tenen botigues, com aquesta d'aquí, que degué ser una taverna. Aquest arc ens diu que aquí hi havia...

Descobreix Sant Pere de Rodes: Els orígens del monestir són llunyans i desconeguts i la seva història es troba envoltada de llegendes que descobreixen un passat gloriós i que expliquen el paisatge corprenent de mar, valls i muntanyes que l'envolten.