Més d’un centenar d’activitats per gaudir del patrimoni cultural aquest estiu | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Més d’un centenar d’activitats per gaudir del patrimoni cultural aquest estiu

Consulta-les totes a patrimoni.gencat.cat/estiu2016 04.07.2016
Els museus, monuments i jaciments de la Generalitat de Catalunya, gestionats per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, han programat per aquest estiu més d’un centenar d’activitats per a gaudir de la cultura i del patrimoni cultural català. Música, teatre, gastronomia, cinema, recreacions històriques, passejades literàries, tallers infantils… Hi ha propostes per a tothom!
 
La programació, que compta amb la coorganització, participació i col·laboració de les institucions i entitats del  territori, té per objectiu fer visible el ric patrimoni cultural del país,  dinamitzar-lo, socialitzar-lo i apropar-lo a la ciutadania i a l’entorn local.
 
Destaquen propostes musicals com els ja consolidats Festival de Música de Sant Pere de Rodes, la Schubertíada a Vilabertran o les sessions de música de cambra, tango, gospel i jazz dels monuments de les comarques tarragonines, entre d’altres.
 
Torna també el Mercat de Territori Santa Teca al Castell Monestir d’Escornalbou, on gastronomia, cultura i territori convergeixen durant dos dies per oferir cuina experimental, vins ecològics, concerts, accions poètiques i conferències. Al mateix monument, a Escornalbou, tindran lloc diverses activitats vinculades a la celebració de l’Any Eduard Toda, com la visita teatralitzada De la Xina a Escornalbou.
 
Completen l’oferta d’estiu les visites i espectacles teatralitzats adreçats a tots els públics i l’oferta de casals i tallers d’estiu per als més petits. L’oferta familiar s’ha ampliat i diversificat territorialment amb la programació de noves visites i tallers als monuments de la província de Tarragona (Castell de Miravet, Cartoixa d’Escaladei i Reial Monestir de Santes Creus), així com al Monestir de Sant Pere de Rodes i Empúries, a l’Alt Empordà. A aquest darrer jaciment,  tindrà lloc per primera vegada la jornada “Familiaria”, que se celebrarà el dia 23 de juliol, conjuntament amb l’oferta de tallers del Gastrokids, i que neix com a un esdeveniment lúdic, cultural, musical i gastronòmic per apropar les famílies i els infants al patrimoni arqueològic.  
 
Consulta totes les activitats a patrimoni.gencat.cat/estiu2016