CosmoCaixa | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
CosmoCaixa Didàctica de la ciència
T

Cal tocar la ciència. Amb aquesta premissa va néixer al 1981 el Museu de la Ciència de la Fundació "la Caixa", el primer museu científic interactiu d’Espanya. Aquest objectiu continua vigent en la seva remodelació que ha donat lloc al CosmoCaixa, inaugurat el 2004.

En un espai quatre vegades més gran que el primer Museu de la Ciència, el CosmoCaixa es divideix en diverses àrees per divulgar el coneixement científic des de l’experimentació. Per exemple, el mur geològic mostra diverses estructures geològiques; la sala de la matèria proposa un recorregut des del Big Bang fins a l'actualitat; les sales infantils acullen espais educatius i lúdics com el Planetari Bombolla, la sala Flash i Click o la sala Toca, toca!

Fins i tot el CosmoCaixa replica exactament un tros de bosc inundat de la selva amazònica brasilera de més de 1.000 m². S’hi pot veure tant la part inundada, com la de terra ferma, com la subterrània, amb pluja tropical inclosa.

El CosmoCaixa és un dels museus de la ciència més moderns del món. Tot i així, segueix fidel als seus orígens. I és que conserva part de l’edifici modernista on es va ubicar el primer museu: un antic asil per a cecs de l'arquitecte Josep Domènech i Estapà construït el 1904 al peu del Tibidabo.

Planifica la visita

Què puc fer?

CosmoCaixa programa un gran nombre d’activitats dirigides al públic escolar i familiar per divulgar tot tipus de temes relacionats amb la ciència.

Serveis
AccessibilitatCafè / Restaurant
Horaris
Preus
Contacte

CosmoCaixa Barcelona
Isaac Newton, 26
08022 Barcelona
Tel. (+34) 932126050

On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

Un museu, mil espais

Descobreix les instal·lacions del que va ser el primer museu de la ciència interactiu d'Espanya.