La Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
La Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega Caràcter popular, vocació internacional
T

Sense oblidar el seu vincle amb les festes tradicionals i populars, la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega ha esdevingut un referent pel seu compromís amb la innovació escènica i la qualitat, i és avui un dels més destacats mercats europeus de les arts escèniques.

L’èxit de l’espectacle de carrer que la companyia Comediants va organitzar el 1980 va ser la llavor de la Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega, convertida només un any després en un esdeveniment anual.

Per a l’historiador i crític teatral Xavier Fàbregas, un dels ideòlegs del projecte, calia recuperar el carrer com a espai per a activitats creatives i alhora renovar les festes populars i tradicionals. Per això als inicis predominaven espectacles directament vinculats a la cultura popular.

Amb la creació del Patronat Fundació Públic Municipal i l’àrea de programadors, i l’encàrrec de direcció artística a professionals de les arts escèniques, la Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega va anar-se professionalitzant fins a convertint-se en un mercat de venta i contractació nacional i internacional d’espectacles teatrals catalans. Des de sempre ha destacat per la incorporació de noves tendències i tècniques i llenguatges escènics cada cop més visuals i contemporanis.

Planifica la visita

Contacte
FiraTàrrega
Plaça de Sant Antoni, 1
25300 Tàrrega
+34 973 310 854
info@firatarrega.com Veure localització
On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

FiraTàrrega en 3 minuts

Fundada el 1981, és un gran aparador de l'actualitat escènica, amb interès especial en les arts de carrer, els espectacles visuals i els no-convencionals.

La nostra Comunitat

#patrimonigencat