Palau de la Generalitat | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Palau de la Generalitat De casa medieval a seu del govern

El Palau de la Generalitat, situat al barri gòtic de Barcelona, és un dels pocs edificis d'origen medieval a Europa que es manté com a seu del govern i de la institució que el va construir.

La casa original, al carrer Sant Honorat, es va adquirir el 1400 i durant tot el segle XV es va ampliar i convertir en un nou palau gòtic, obra de Marc Safont. Entre els elements millor conservats d’aquesta etapa hi ha la Galeria gòtica i la Capella de Sant Jordi.

Durant el segle XVI el Palau de la Generalitat creix amb nous elements respectuosos amb l’estil gòtic previ com la Cambra Daurada i el primer Pati dels Tarongers. Els canvis més radicals vénen amb l’ampliació cap a la plaça Sant Jaume (1597-1619): l’actual façana principal s’inspira en el Renaixement italià, i hi destaquen quatre columnes dòriques d'origen romà datades del segle II.

Els darrers canvis importants en l’edifici són de l’etapa de la Mancomunitat de Catalunya (1914-1925): es van afegir elements com l’escala d’honor i l'estàtua eqüestre de Sant Jordi. A partir dels anys 70 també destaca l’adquisició de més d’un centener de peces d’art modern, avantguardista i contemporani d’autors com Montserrat Gudiol, Josep Maria Subirachs, Antoni Clavé, Joan Hernández Pijuán o Antoni Tàpies.

Planifica la visita

Què puc fer?

- El Palau de la Generalitat ofereix visites concertades guiades i gratuïtes a grups i a particulars el segon i el quart cap de setmana de cada mes.
- La diada de Sant Jordi (23 d'abril), el dia de la Mercè (24 de setembre) i l'Onze de Setembre són dies de portes obertes.

Serveis
Lloguer d'espais
Horaris
Preus
Contacte

Palau de la Generalitat de Catalunya
Plaça de Sant Jaume, 4
08002 Barcelona
Tel. (+34) 934024600

Veure localització
On menjar i dormir?

Més informació

La nostra Comunitat

#patrimonigencat