tancar

Si vols visitar escenaris únics i gaudir de les activitats i novetats que ofereixen els principals equipaments patrimonials de Catalunya; si t'agrada conèixer el teu país i reviure la història amb els cinc sentits, dona't d'alta al butlletí Informa't. Inspira't, en el què t'informarem periòdicament de les millors propostes del patrimoni cultural de Catalunya.

Trobaràs moltes idees per inspirar-te!

+subscriure'm
Sant Pau Recinte Modernista L'art que cura
Patrimoni de la Humanitat

Qui ha dit que un hospital ha de ser blanc i despullat de decoració? Gràcies al llegat del banquer Pau Gil, el 1902 l’arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner va projectar un hospital ple de bellesa, ric en ornamentació, colors i vegetació.

Es tracta d’un complex monumental format per 27 pavellons de maó vermell a la frontera entre l’Eixample i el Guinardó. Una autèntica ciutat hospitalària on, envoltats de jardins, es distribueixen els serveis mèdics i generals, els departaments i una església. Tots ells connectats a través d’una xarxa subterrània de passadissos de 2 Km de longitud que permet el trasllat de malalts sense sortir a l’exterior.

El projecte de Domènech i Montaner, que acabà el seu fill l’any 1930, és una concepció arquitectònica i urbanística totalment innovadora respecte les tipologies d’hospital vigents fins a principis del segle XX. Segueix el corrent higienista: separa els serveis per evitar contagis i afavoreix la llum natural i els espais oberts, per renovar l’aire i fer la convalescència més agradable als pacients.

Després de més de 80 anys d’activitat sanitària, el 2009 l’hospital es traslladà a unes noves instal·lacions. Un cop buits i readaptats, els pavellons modernistes de Domènech i Montaner acullen diferents institucions.

Planifica la visita

Què puc fer?

- Segueix l'itinerari recomanat que comença a l'espai expositiu del Pavelló de l'Administració. Podràs visitar els espais expositius del Pavelló de Sant Salvador, els túnels, els jardins, el Pavelló de Sant Rafael i les sales patrimonials del Pavelló de l'Administració. I si no et vols perdre cap detall, aprofita les visites guiades.
- Existeixen diferents propostes pedagògiques per als centres educatius.

Serveis
AccessibilitatLloguer d'espaisCafè / Restaurant
Horaris
Contacte

Sant Pau Recinte Modernista
C. Sant Antoni Maria Claret, 167
08025 Barcelona
recintemodernista@santpau.cat

On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

Recorregut de luxe

Visita l'Hospital de Sant Pau acompanyat del besnét de Lluís Domènech i Montaner