tancar

Si vols visitar escenaris únics i gaudir de les activitats i novetats que ofereixen els principals equipaments patrimonials de Catalunya; si t'agrada conèixer el teu país i reviure la història amb els cinc sentits, dona't d'alta al butlletí Informa't. Inspira't, en el què t'informarem periòdicament de les millors propostes del patrimoni cultural de Catalunya. Trobaràs moltes idees per inspirar-te!

+subscriure'm
Seu d'Ègara 10 segles d’història de l’art en un sol recinte
T

Els temples de Sant Pere, Sant Miquel i Santa Maria, que originalment configuraven la "catedral" paleocristiana d’Ègara, responen a múltiples etapes constructives que han deixat la seva empremta en forma de varietat d’estils –des del tardoromà fins al gòtic- i disciplines artístiques. Es tracta, doncs, d’un conjunt monumental únic a Catalunya.

La primera construcció és un conjunt paleocristià que exerceix com a seu del bisbat d’Ègara i del que encara hi ha vestigis als temples de Santa Maria i Sant Miquel. El fet que hi hagi tres esglésies ha estat interpretat històricament com una "còpia" del model bizantí de l’antiguitat –dues esglésies i un baptisteri- però després de les darreres excavacions (2000-2007) els estudiosos pensen que l’església de Sant Miquel no funcionava com a baptisteri, sinó que tenia un ús funerari. Per tant, ens trobem davant d’una catedral paleocristiana, organitzada com una ciutat en miniatura amb diversos temples i dependències.

La segona etapa constructiva l’hem de situar als segles IX i X, després de la conquesta cristiana del territori dominat pels musulmans. Per tant, l’estil és preromànic; d’aquesta època en queden moltes mostres a les esglésies que, finalment, es van donar per acabades en una tercera i definitiva etapa, ja romànica (s. XI-XII).

Planifica la visita

Què puc fer?

- Passeja per fora i visita per dins les esglésies de Sant Pere de Terrassa. Pots fer la visita individual o en grup.
- Ofereix visites i activitats especials per a escoles i estudiants, cursos i tallers.

Serveis
Accessibilitat
Horaris
Preus
Contacte

Seu d'Ègara. Esglésies de Sant Pere
Pl. del Rector Homs, s/n
08222 Terrassa (Barcelona)
Tel. (+34) 937833702

On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

Pedres amb ànima

L'antiga Seu d'Ègara explica una història tan difícil com apassionant sobre l'art, les creences, el poder i la vida de les cultures