Comença el rodatge de "Batalla monumental", el nou programa de TV3 que triarà el monument favorit dels catalans | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Comença el rodatge de "Batalla monumental", el nou programa de TV3 que triarà el monument favorit dels catalans

El programa enfrontarà castells, monestirs, jaciments, hospitals, i ho farà involucrant gent del territori, descobrint històries increïbles i joies desconegudes. 10.11.2020

El gran concurs sobre el patrimoni català impulsat per la revista ‘Sàpiens’ i l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural estrena format televisiu i s'emetrà a TV3 durant el primer trimestre del 2021 en horari de 'prime time'.
 
El rodatge de ‘Batalla Monumental’ ha començat a Miravet i Cardona, dues poblacions amb monuments emblemàtics que es veuran les cares en un dels capítols del programa, i aquesta setmana l’escenari de gravació es trasllada a Empúries i Tarragona. 

El popular presentador Roger de Gràcia serà el mestre de cerimònies d’aquesta batalla singular. El programa tindrà vuit capítols de 45 minuts de durada en els quals s'enfrontaran dotze monuments. A cada capítol es presentaran dos monuments de la mà dels reporters Candela Figueras i Ivan Medina que viatjaran a cada monument per buscar les millors històries i aconseguir que la icona patrimonial que representen sigui la guanyadora del programa. A més, a cada episodi, hi sortiran personatges populars vinculats d’alguna manera als monuments: Xavier Sala i Martín, Agnès Busquets, Sebastià d’Arbó o l’actriu Laia Fontan posaran el seu gra de sorra per decantar les votacions del públic.
 
Els 12 monuments que s'enfrontaran seran entre el Castell de Miravet i el Castell de Cardona, el jaciment d'Empúries i Tàrraco, l’església de Sant Climent de Taüll i el Monestir de Sant Pere de Rodes, el Reial Monestir de Santes Creus i el Reial Monestir de Santa Maria de Poblet, la Pedrera i el Recinte Modernista de Sant Pau, i la Seu Vella de Lleida i la Catedral de Santa Maria de Girona. El monument guanyador de cada programa serà el que hagi obtingut més vots de l'audiència a través de les xarxes socials de @BatallaTV3. Els sis monuments classificats s'enfrontaran en la gran final, que serà un programa especial en directe. El guanyador serà el nou monument favorit de Catalunya.

El programa, dirigit per Uri Garcia ('Joc de cartes', 'Casal Rock', 'El 23F des de dins', Premi Ondas 2001) i produït per Sàpiens (Som*) ('Sota terra', 'Manual de supervivència', 'La mort de Guillem'), mostrarà cadascun dels monuments seleccionats amb una bellesa, intensitat i profunditat mai vistes fins ara, d’una manera entretinguda i rigorosa. 
 
‘Batalla monumental’ és una producció de TV3 amb la participació de Sàpiens (Som*) i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. És un dels projectes seleccionats per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, amb el suport del Departament de Cultura, a la convocatòria per fomentar produccions audiovisuals i reactivar el teixit empresarial d’aquest sector.