‘Joc de Trons’ conquereix Girona | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Monestir de Sant Pere de Galligants a 'Joc de Trons'
Foto: Davidlohr Bueso | Flickr

‘Joc de Trons’ conquereix Girona

La catedral, els banys àrabs i el monestir de Sant Pere de Galligants, ‘protagonistes’ a la petita pantalla 28.09.2015

Durant poc més de 15 dies, el nucli antic de Girona ha format part dels Set Regnes de ‘Joc de Trons’. El rodatge de l’exitosa sèrie de la productora HBO s’ha convertit en el millor aparador mundial per exhibir els atractius patrimonials de la ciutat.

Els escenaris que apareixeran a la sisena temporada de ‘Joc de Trons’ inclouen la catedral, la pujada de Sant Domènec, la zona dels banys àrabs, el monestir de Sant Pere de Galligants, la plaça dels Jurats, el carrer de Ferran el Catòlic, el call jueu o el portal de Sobreportes.

Per aquestes zones emblemàtiques de la ciutat hi ha desfilat guerrers, donzelles, conspiradors, mercaders... i el gran ‘plató’ urbà s’ha omplert de carretes, bótes de fusta, taules i parades de mercat.

Girona se suma així a altres ciutats europees com Sevilla i Dubrovnik que han estat escenari d’aquesta sèrie de fantasia que ha seduït milions de televidents de tot el món. L’Ajuntament de la ciutat xifra en 3,6 milions una campanya amb el mateix impacte que el rodatge de ‘Joc de Trons’, que s’estrenarà a la televisió l'abril de 2016.

Entre les properes localitzacions que gaudiran d’aquesta gran producció hi ha el castell de Santa Florentina de Canet de Mar (Barcelona), a més de les Bardenas Reales a Navarra i el castell de Zafra (Guadalajara), entre altres. Llocs de gran interès patrimonial que, igual que Girona, esperen entrar amb força a la ruta del turisme més “cinèfil”.