Catedral de Santa Maria de Girona | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Catedral de Santa Maria de Girona 5 segles d’història i art

Símbol de la ciutat, la Catedral de Girona és un edifici imponent, situat al punt més elevat de vila i amb una característica singular: la seva única nau és la segona més gran del món (només superada per Sant Pere del Vaticà). Però el temple amaga moltes joies més enllà de les seves dimensions. Al capdamunt d’una espectacular escalinata amb 90 graons hi ha un compendi de 5 segles d’història.

Peus romànics, cos gòtic i cara barroca. Aquesta és l’aparença actual de la Catedral de Girona. La torre de Carlemany, el claustre i la sagristia són l’únic que queda de la primera construcció romànica, de mitjans del segle XI. El claustre és un dels més importants de Catalunya gràcies a la seva riquesa escultòrica.

Entre els segles XIV i XVIII es construeix l’església, de grans dimensions, dedicada a Santa Maria. La primera pedra de la façana de la catedral es col·loca el 1606, però no s’acaba fins ben entrat el segle XX. La dilatació en el temps determina una estructura entre barroca i classicista.

Adossat a l’església trobem el Tresor de la Catedral on destaquen dues peces de gran valor artístic: el Tapís de la Creació (un dels escassos testimonis tèxtils romànics) i el Beatus de Girona (una còpia del segle X del Comentari de l’Apocalipsi realitzat pel Beat de Liébana, amb més de 100 miniatures a pàgina sencera).

Planifica la visita

Què puc fer?

Amb les visites guiades i les audioguies coneixeràs tots els detalls de la Catedral de Girona.
- Visita cultural a la Nau, el Tresor i el Claustre i Basílica de Sant Feliu.
- Activitats didàctiques per a alumnes de primària i de secundària (Descobrim la Catedral; El vitraller de la Catedral; Art romànic i gòtic: pintura, escultura i arquitectura; Simbologia religiosa.

Serveis
Horaris
Preus
Contacte

Catedral de Girona
Plaça de la Catedral, s/n
17004 Girona
Tel. (+34) 972215814

Veure localització