Un tomb per la Conca de Barberà més històrica | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades



1. Cova Museu de la Font Major
2. Centre d'Interpretació de les Pintures Rupestres de les Muntanyes de Prades
3. Centre de visitants del Reial Monestir de Santa Maria de Poblet (Job Vermeulen)

Un tomb per la Conca de Barberà més històrica

Viatja al paleolític, l’edat mitjana i l’època moderna
La Conca de Barberà és una comarca amb molta història. En aquesta ruta, s'uneixen tres punts que fan viatjar al paleolític, l’edat mitjana i l’època moderna. T'animes?

MONTBLANC
 
Montblanc serà el punt de partida. A la capital de la Conca de Barberà, podràs passejar pel nucli històric i les muralles, que són l’escenari també de l’origen de la llegenda de Sant Jordi. S'hi pot anar per lliure o contractar alguna de les visites guiades a l’Oficina de Turisme que et permetrà conèixer més a fons els secrets d’aquesta vila murallada.
 
A Montblanc també es pot visitar el Centre d’Interpretació de les Pintures Rupestres de les Muntanyes de Prades. En aquest massís hi ha 15 conjunts rupestres que daten entre el 9000 i el 2000 aC i ens parlen del món real i simbòlic dels nostres avantpassats. Si vols explorar in situ les coves on hi ha les pintures, pots contractar la visita guiada que t'hi portarà amb vehicles tot terreny. Les pintures rupestres que veuràs estan inscrites a la llista de patrimoni mundial de la Unesco i formen part de la Ruta de l’Art Rupestre que impulsa el Museu d’Arqueologia de Catalunya.

ESPLUGA DE FRANCOLÍ
 
De Montblanc, pots anar a l’Espluga de Francolí, on t'esperen el Museu de la Vida Rural, la Fassina Balanyà, el Museu del Vi i, sobretot, la Cova Museu de la Font Major, on s’ha descobert recentment un santuari paleolític format per més de 100 gravats.

VIMBODÍ I POBLET

De l’Espluga, anem cap a Vimbodí i Poblet, on trobaràs el Reial Monestir de Santa Maria de Poblet, que també és patrimoni mundial de la Unesco. El monestir té un nou centre de visitants, amb audiovisuals, projeccions envoltants i pantalles interactives que ofereixen una lectura renovada del sentit de la vida monàstica al segle XXI. Aquests audiovisuals arrodoneixen la visita a un dels tres vèrtexs de la Ruta del Cister, que es pot fer a peu o amb bicicleta i que uneix aquest cenobi amb els de Santes Creus i Vallbona de les Monges.


*Una proposta d'escapada en col·laboració amb la revista Descobrir


Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural