Arxiu Nacional de Catalunya | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Arxiu Nacional de Catalunya Custodiant el patrimoni documental català
T

Des d'un manuscrit del segle X, a les Actes del Consell de Govern de la Generalitat republicana, passant pels arxius i fons personals de noms il·lustres de la societat catalana dels segles XIX i XX com Francesc Macià, Prat de la Riba, Eugeni d'Ors o Carles Riba. Des del 1980 l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) és la institució encarregada d'aplegar, conservar i difondre el patrimoni documental del país.

Com a arxiu general de l’administració, l'ANC ingressa, recupera i gestiona la documentació que genera l'acció política i administrativa de la Generalitat de Catalunya. Com a arxiu històric nacional, es dedica a la recuperació de la documentació clau per al coneixement del nostre passat.

A banda dels arxius procedents d’administracions, d’associacions i fundacions i de l’Església, en els seus més de 900 fons i col·leccions documentals destaquen especialment els fons personals i les col·leccions de manuscrits, pergamins i impresos.

La història de l’Arxiu Nacional de Catalunya s’inicia el 1936, durant la República, i es reprèn amb el final de la dictadura franquista. L’actual seu de Sant Cugat és un modern edifici que disposa de les darreres tecnologies per a garantir la millor conservació dels documents.

Planifica la visita

Què puc fer?

- Disposa d'un servei didàctic amb recursos i activitats com visites i tallers.

Horaris
Contacte

Arxiu Nacional de Catalunya
C. de Jaume I, 33-51
08195 Sant Cugat del Vallès (Barcelona)
Tel. (+34) 935897788

Veure localització