Caldes de Malavella (Aquis Voconis) | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Caldes de Malavella (Aquis Voconis) ‘Aqua vita est’
T
Alguns experts aposten pel topònim Aquis Voconis. Altres diuen que s’anomenava Aquae Calidae. El cas és que l’actual Caldes de Malavella va ser una important estació termal amb la romanització al segle I dC. Situada a prop de la Via Augusta, molts viatgers s’hi paraven per descansar i beneficiar-se de les propietats curatives de les seves aigües calentes (surten a 60°C). A partir d’aquí es va generar el nucli urbà.

Com a testimoni d’aquest moment es conserven les restes de les antigues termes romanes, que es van començar a excavar el 1897-1902. El conjunt està format per una piscina central envoltada d'habitacles destinats a tractaments curatius. Hi ha tres espais en la part posterior, com si fossin banyeres, on s’aplicaven els olis.

El jaciment està molt ben conservat. Encara es poden observar els mecanismes de funcionament d'aigua gairebé intactes! Durant les excavacions s’hi han trobat objectes com un cap de gos realitzat en bronze o monedes de diversos períodes que es poden veure al Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona.

Planifica la visita

Què puc fer?
El primer cap de setmana d'octubre se celebra la Fira de l'Aigua. A més, cada estiu es realitzen visites teatralitzades i, periòdicament, mercats i fires temàtiques al voltant del patrimoni termal de Caldes.
Contacte
s/n, Carrer Pla i Daniel
17455 Caldes de Malavella
Girona
Tel: (+34) 972 480 103 Veure localització