Palau Moja | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Palau Moja El reflex del gust de la burgesia

Travessar les portes del Palau Moja significa descobrir com vivia l’alta burgesia de la Barcelona del segle XVIII i XIX. En van ser els propietaris dos prohoms de la ciutat, que el van convertir en punt de trobada de l’alta societat de l’època.

Josep de Copons, marquès de Moja, i la seva esposa, Maria Lluïsa Descatllar, en van encarregar la seva construcció a l’arquitecte Josep Mas. El 1784 es va inaugurar l’edifici, que combinava elements del Barroc amb influències del Neoclassicisme francès. D’aquesta primera etapa, són destacables el Gran Saló, amb pintures de Francesc Pla, “El Vigatà”, i les façanes. Curiosament la porta principal es troba al carrer Portaferrissa. I és que en aquells moments la Rambla encara era una riera que tot just es començava a urbanitzar.

Al 1870, el marquès de Comillas, sogre d’Eusebi Güell, va comprar el Palau i el va adequar al gust de l'època. Una de les reformes més visibles va ser l’escala d’honor. També daten de llavors els salons blau, rosa i verd. Jacint Verdaguer hi va viure durant 15 anys com a capellà de la família i almoiner.

Desprès de l’incendi del 1971, el palau va quedar abandonat durant onze anys. Actualment és la seu de la Direcció General del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Planifica la visita

Què puc fer?

Si passeges per les Rambles de Barcelona, atura't davant d'aquest palau reflex de l'alta burgesia barcelonina i admira'n l'entrada i l'escala principal.

Serveis
Accessibilitat
Horaris

Aquest palau està destinat a les oficines de la Direcció General de Patrimoni Cultural. Per visitar-lo pots fer-ho a través de les visites guiades gratuïtes.

Preus

Entrada gratuïta

Compra la teva entrada
Contacte

Palau Moja
Carrer Portaferrissa, 1
08002 Barcelona
Tel. (+34) 933162740

Veure localització
On menjar i dormir?