MNACTEC | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
MNACTEC L’eix del patrimoni industrial català

La fàbrica modernista Vapor Aymerich, Amat i Jover és una de les millors mostres de l’arquitectura industrial modernista de Catalunya. Projectada per l’arquitecte Lluís Muncunill i inaugurada l'any 1908, és actualment la seu central del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC).

Amb la seva característica coberta de lluernes de volta catalana sostingudes per pilars de ferro colat, i una xemeneia de 42 m d’alçada, l’edifici acollia tot el procés de transformació de la llana, des de l’entrada en flocs fins a la sortida en teixits acabats. El nom amb el qual es coneix popularment la fàbrica, el Vapor, prové de la seva utilització de la màquina de vapor com a força motriu fins el 1914.

Precisament el seu passat fabril és el que dóna forma a l’actual museu. L’objectiu del mNACTEC és preservar i difondre el patrimoni científic, tècnic i industrial català i mostrar-nw la incidència social. Les exposicions permanents fan un repàs a temes com la indústria tèxtil, les fonts d'energia, la informàtica, la química i el transport, entre d'altres.

El mNACTEC també articula un Sistema Territorial que agrupa 27 museus i espais especialitzats en patrimoni industrial, ciència i tecnologia. Cadascun d’ells ofereix una visió temàtica única i explica la industrialització en una part del territori català, tenint en compte tant els aspectes tècnics com els socials i els culturals.

Planifica la visita

Què puc fer?

- A banda de les exposicions permanents, temporals i itinerants, el museu ofereix experiències per entendre de primera mà els processos industrials, científics i tecnològics.
- El Sistema Territorial del mNACTEC ofereix activitats com tallers teatralitzats i visites als 27 museus tant per a escoles com per a famílies.

Serveis
AccessibilitatLloguer d'espaisCafè / Restaurant
Horaris
Preus
Entrada normal: 4.5€

Entrada reduïda: 3.5€
Les persones de 65 anys o més, persones titulars del Carnet Jove, pensionistes, estudiants amb carnet d’estudiant internacional, les persones posseïdores del carnet de família nombrosa o monoparental, grups no turístics de 10 o més persones amb reserva prèvia, persones menors de 25 anys, famílies (2 adults i una criatura o més)

Entrada reduïda especial: 2 €
Grups d'estudiants amb professor que hagin fet reserva prèvia
 
Entrada grups escolars
Fins a 2n curs de primària: entrada gratuïta
A partir de 3r curs de primària: 2 € (entrada de grup escolar)

Entrada gratuïta:
Menors de 8 anys, persones aturades, persones membres de l’ICOM (International Council o Museums) i de l’ICOMOS (International Council of Monuments), persones membres de l’Associació de Museòlegs de Catalunya, guies turístics professionals, professorat d’ensenyament reglat, professionals de premsa, persones amb certificat de discapacitat, famílies d’acollida, socis AMCTAIC.

Jornades de portes obertes:
Diada de Sant Jordi (23 d’abril), Dia Internacional dels Museus (al voltant del 18 de maig), Fira Modernista de Terrassa (segon cap de setmana de maig), Festa Major de Terrassa (primer dilluns de juliol), Diada Nacional de Catalunya (11 de setembre)

Compra la teva entrada
Contacte

Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
Rambla d'Ègara, 270
08221 Terrassa
Tel. (+34) 937368966

Veure localització
On menjar i dormir?