MNACTEC | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
MNACTEC L’eix del patrimoni industrial català

La fàbrica modernista Vapor Aymerich, Amat i Jover és una de les millors mostres de l’arquitectura industrial modernista de Catalunya. Projectada per l’arquitecte Lluís Muncunill i inaugurada l'any 1908, és actualment la seu central del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC).

Amb la seva característica coberta de lluernes de volta catalana sostingudes per pilars de ferro colat, i una xemeneia de 42 m d’alçada, l’edifici acollia tot el procés de transformació de la llana, des de l’entrada en flocs fins a la sortida en teixits acabats. El nom amb el qual es coneix popularment la fàbrica, el Vapor, prové de la seva utilització de la màquina de vapor com a força motriu fins el 1914.

Precisament el seu passat fabril és el que dóna forma a l’actual museu. L’objectiu del MNACTEC és preservar i difondre el patrimoni científic, tècnic i industrial català i mostrar-nw la incidència social. Les exposicions permanents fan un repàs a temes com la indústria tèxtil, les fonts d'energia, la informàtica, la química i el transport, entre d'altres.

El MNACTEC també articula un Sistema Territorial que agrupa 26 museus i espais especialitzats en patrimoni industrial, ciència i tecnologia. Cadascun d’ells ofereix una visió temàtica única i explica la industrialització en una part del territori català, tenint en compte tant els aspectes tècnics com els socials i els culturals.

Planifica la visita

Què puc fer?

- A banda de les exposicions permanents, temporals i itinerants, el museu ofereix experiències per entendre de primera mà els processos industrials, científics i tecnològics.
- El Sistema Territorial del MNACTEC ofereix activitats com tallers teatralitzats i visites als 27 museus tant per a escoles com per a famílies.

Serveis
AccessibilitatLloguer d'espaisCafè / Restaurant
Horaris
Preus
Entrada normal: 6€

Entrada reduïda: 4€
Persones de 65 anys o més, pensionistes, persones titulars del Carnet Jove, estudiants amb carnet d’estudiant internacional, persones posseïdores del carnet de família nombrosa o monoparental, grups no turístics de 10 o més persones amb reserva prèvia (si tot el grup o alguns dels membres tenen dret a entrada gratuïta poden continuar gaudint d’aquesta reducció), persones de 16 a 25 anys, famílies (2 adults i una criatura o més).

Entrada gratuïta:
Menors de 16 anys, persones en situació d’atur, membres de l’ICOM (International Council of Museums) i de l’ICOMOS (International Council of Monuments), membres de l’Associació de Museòlegs de Catalunya, guies turístics professionals, professorat d’ensenyament reglat, professionals de premsa que, en exercici de la seva feina, hagin comunicat prèviament per escrit la seva visita, persones amb certificat de discapacitat (L’acompanyant tindrà tarifa gratuïta si la targeta acreditativa de la discapacitat identifica que la persona necessita acompanyant), famílies d’acollida, grups d’escoles de Programa Social, alumnes d’escoles de màxima complexitat i del programa d’ajuts escolars Argonautes acompanyats del professorat, socis de l'AMCTAIC, socis del Club Ferroviari de Terrassa, passi del Sistema Territorial del MNACTEC, passi Patrimoni Cultural, Passi Fent País, primer diumenge de mes.

Jornades de portes obertes
Diada de Sant Jordi (23 d’abril), Dia Internacional dels Museus (al voltant del 18 de maig), Fira Modernista de Terrassa (segon cap de setmana de maig), Festa Major de Terrassa (primer dilluns de juliol), Diada Nacional de Catalunya (11 de setembre) i Jornades Europees del Patrimoni (octubre). Compra la teva entrada
Contacte

Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
Rambla d'Ègara, 270
08221 Terrassa
Tel. (+34) 937368966

Veure localització
On menjar i dormir?