Casa Bloc | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Casa Bloc L'inici de l'arquitectura moderna i funcional

Construïda entre 1932 i 1936 al districte de Sant Andreu de Barcelona, la Casa Bloc és un dels exemples paradigmàtics de la primera arquitectura racionalista a Catalunya. És obra de Josep Lluís Sert (1902–1983), Josep Torres Clavé (1906–1939) i Joan Baptista Subirana (1904–1978), membres del GATCPAC (Grup d'Arquitectes i Tècnics Catalans per al Progrés de l'Arquitectura Contemporània). Es tracta d’un col·lectiu que, juntament amb la Generalitat de Catalunya, va impulsar la introducció de l’arquitectura moderna al país a principis dels anys 30.

Durant la Segona República, va ser un projecte social innovador, integrat en l'entorn urbà i amb habitatges funcionals concebuts com a allotjaments estàndard per a obrers. Una ‘nova’ arquitectura que definia la morfologia urbana moderna, pròpia del segle XX, contraposada a l'Eixample del segle XIX.

Actualment es pot visitar l'habitatge 1/11 de la Casa Bloc, reconvertit en un pis-museu i gestionat pel Museu del Disseny de Barcelona. La museïtzació ha retornat l'estructura i l'aspecte originals a l’habitatge, i el presenta tal com l'havien pensat els seus creadors.

Planifica la visita

Què puc fer?

Recorre amb atenció l'Habitatge 1/11 de la Casa Bloc. És un dúplex que mesura 60 m², situat al bloc 2, planta 1, porta 11. Et faràs una idea de com era la vida quotidiana allà als anys 30. Només es pot veure amb visites guiades prèvia reserva.

Serveis
Horaris
Contacte

Museu del Disseny de Barcelona – Casa Bloc
C. de l’Almirall Pròixida amb el pg. de Torras i Bages
Barcelona
Tel. (+34) 932566800

Veure localització
On menjar i dormir?