Museu del Disseny de Barcelona | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu del Disseny de Barcelona Objectes de culte quotidià
T

Consagrat a la cultura de l'objecte, el Museu del Disseny de Barcelona ofereix al visitant unes col·leccions úniques i de ressò internacional formades per més de 70.000 peces que abracen, cronològicament, des del segle IV aC fins a l’actualitat. L’objecte i tot allò que significa per a la societat és el denominador comú de totes les col·leccions: des de la seva concepció, creació i producció fins al seu ús segons l’època.

Contemplar moltes de les peces del museu és retornar, sovint, a l'entorn quotidià: la motocicleta Impala de Montesa, el cartell de la inauguració del Camp Nou o el Cobi olímpic, entre molts d’altres, són objectes que apel·len directament a la memòria sentimental de l’espectador.

El vast patrimoni d’aquest nou museu de Barcelona està format per la integració de les col·leccions del Museu de les Arts Decoratives, el Museu de Ceràmica, el Museu Tèxtil i d'Indumentària i el Gabinet de les Arts Gràfiques.

Però si el contingut és excepcional, el continent del Museu del Disseny no es queda enrere: l'edifici, dissenyat per l'equip MBM arquitectes i conegut popularment com la grapadora, és ja una nova icona de l’arquitectura contemporània de la ciutat.

Planifica la visita

Què puc fer?

Visites guiades a les col·leccions i a les mostres temporals i activitats pensades per als més petits són l’oferta d’un centre consagrat a l’objecte d’ahir i d’avui.

Serveis
AccessibilitatCafè / Restaurant
Horaris
Preus
Contacte

Museu del Disseny de Barcelona
Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38
08018 Barcelona
Tel. 932566800

Veure localització
On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

Descobreix el museu

L’objecte i els seus usos tant en l’etapa artesana i preindustrial com en la industrial o la digital.