Casa Masó | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Casa Masó L'elegància del noucentisme
T

La Casa Masó és la casa natal de l’arquitecte Rafael Masó, un símbol del desplegament del noucentisme a Girona. Perfectament integrada dins l'entorn urbà, l'edifici consta de planta baixa, tres pisos i terrat.

La casa actual és la unió de quatre cases de tipus menestral adquirides per la família Masó. La façana del carrer Ballesteries combina l’estil secessionista amb elements d’inspiració barroca. A la part del darrere, galeries de vidre i ceràmica emmarquen el riu Onyar.

Rafael Masó va fer dues grans reformes a la casa. La primera, a partir de l'any 1911 quan el seu pare li va encarregar adequar l’habitatge a les necessitats d’una família nombrosa i que havia ascendit socialment. La segona intervenció va ser el 1918, quan el seu germà va heretar la casa. A més d’unificar les façanes, va dissenyar l’escala, els vitralls i bona part dels mobles de l’interior.

Per a les reformes, l’arquitecte va recórrer a l’estil modernista imperant en l’època, tot i que cada cop va anar introduint més elements de l’incipient moviment noucentista.

Des de 2006 aquest habitatge benestant és la seu de la Fundació Rafael Masó i actualment és l’única de les cases del riu Onyar que està oberta al públic.

Planifica la visita

Què puc fer?

- Descobreix la casa a través de les visites guiades per a públic general i grups. Tindràs una vista privilegiada del riu Onyar.

Serveis
Lloguer d'espais
Horaris
Preus
Contacte

Fundació Rafael Masó
C. Ballesteries, 29
17004 Girona
Tel. (+34) 972413989

Veure localització
Materials per a la visita