Centre Picasso | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Centre Picasso La influència d’un poble
T
“Tot el que sé ho he aprés a Horta”, va afirmar un ja consolidat Pablo Picasso sobre la seva vinculació amb el municipi de la Terra Alta. Uns lligams afectius i artístics que es posen de manifest al Centre Picasso des del 1992.
 
Amb seu a l’Antic Hospital d’Horta de Sant Joan, un edifici renaixentista del segle XVI, aquesta entitat privada exposa de forma permanent reproduccions facsímils de totes les obres realitzades pel pintor malagueny en les seves dues estades al poble, el 1989 (convidat pel seu amic Manuel Pallarès per refer-se d’una malaltia) i l’estiu del 1909 (acompanyat de la seva parella Fernande Olivier). També es mostren obres evocadores d’Horta realitzades a Barcelona o París. D’aquesta manera, el Centre permet veure juntes creacions de dues etapes (els inicis i el cubisme) que actualment estan repartides en museus i col·leccions de tot el món.
 
La mostra es complementa amb objectes, fotografies i testimonis que il·lustren el pas de Picasso pel poble, com la tauleta i les cadires del bar on Picasso i Fernande jugaven al dòmino, conversaven i bevien Anís del Mono, o el cavallet de pintura que l’artista utilitzava des del seu pas per la Llotja de Barcelona.

Planifica la visita

Què puc fer?
Després de visitar el Centre Picasso aprofita per descobrir els paisatges d’Horta de Sant Joan que van ser captats per l’artista.
Horaris
Contacte
Centre Picasso
Carrer de l'Hospital, s/n
43596 Horta de Sant Joan (Tarragona)
Tel. (+34) 977435330 Veure localització
On menjar i dormir?