Filmoteca de Catalunya | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Filmoteca de Catalunya Més de 30 anys preservant i divulgant el patrimoni cinematogràfic
T

La primera exhibició cinematogràfica a Catalunya va tenir lloc el 5 de maig de 1895 a Barcelona. Gairebé un segle després, el 1981, naixia la Filmoteca de Catalunya, dedicada a preservar el patrimoni fílmic i audiovisual i a la divulgació de la cultura cinematogràfica.

Actualment la Filmoteca de Catalunya compta amb un fons públic de més de 45.000 llibres, 20.000 arxius gràfics, 8.000 pel·lícules, 5.000 bandes sonores i 1.200 aparells cinematogràfics originals. És el resultat de les tasques de conservació, restauració, catalogació, documentació i estudi del patrimoni cinematogràfic de Catalunya realitzades per aquesta institució.

Però la millor manera de conèixer la Filmoteca és a través de les exposicions, publicacions i les projeccions de pel·lícules, prop d’un miler cada any.

Després de comptar amb una primera sala de projeccions a Travessera de Gràcia i més de 20 anys ubicada a l’antic cinema Aquitània de Sarrià, el 2012 es va inaugurar la nova seu del barri del Raval. En aquest edifici dissenyat per Josep Lluís Mateo hi ha els principals espais d’exhibició i exposició, la biblioteca i una llibreria especialitzada.

L’altre equipament principal de la Filmoteca és el Centre de Conservació i Restauració. Ubicat al Parc Audiovisual de Catalunya, a Terrassa, s’hi conserven els fons i col·leccions fílmiques.

Planifica la visita

Què puc fer?

- Cada cap de setmana s'ofereixen sessions per apropar el cinema a infants i famílies.
- La Filmoteca també difon el patrimoni cinematogràfic fora de Barcelona amb sessions arreu de Catalunya.
- S'organitzen exposicions temporals i temàtiques per difondre el patrimoni cinematogràfic.
- La Filmoteca a les escoles és el servei educatiu disponible per a alumnes i professorat.

Serveis
AccessibilitatCafè / Restaurant
Horaris
Preus
Contacte

Filmoteca de Catalunya
Plaça de Salvador Seguí, 1 – 9
08001 Barcelona
Tel. (+34) 935671070

Veure localització
On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

La Filmoteca per dins

Aquesta visita virtual a les instal·lacions de l'edifici del Raval et permet fer un recorregut pels seus espais més importants.