Fundació Antoni Tàpies | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Fundació Antoni Tàpies El llegat d’un artista universal
T

Amb més de 300 obres, la Fundació Antoni Tàpies (Barcelona) compta amb la col·lecció més completa de l’artista català, que reflecteix tots els períodes creatius del pintor. Impulsada pel propi Antoni Tàpies, la Fundació és un museu i centre cultural que també treballa per l'estudi i la promoció de l'art contemporani.

Entre pintures, escultures, dibuixos, llibres i gravats, la Fundació mostra totes les vessants de l’activitat artística de Tàpies. La col·lecció inclou una selecció dels dibuixos i retrats dels anys quaranta (Creu de paper de diari), una mostra important de les obres matèriques dels anys cinquanta i seixanta (Forma negra sobre quadrat gris) i una representació significativa de les obres objectuals de finals dels seixanta i principis dels setanta (Palla i fusta).

El visitant descobrirà també les diferents tipologies, tècniques i materials emprats per Tàpies: obres realitzades amb goma-escuma i esprai, vernissos i escultures de terra xamotada i objectes i escultures fets amb planxes metàl·liques o bronze.

La Fundació Antoni Tàpies es troba en un edifici modernista obra de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Aquesta construcció és singular ja que va ser la primera de l'Eixample en combinar la utilització del maó vist amb ferro dins del teixit urbà. Actualment l’edifici està coronat per l’escultura Núvol i cadira del mateix Tàpies, obra que s'ha convertit en tot un símbol de la Fundació.

Planifica la visita

Què puc fer?

La Fundació programa activitats per donar a conèixer l’obra i el llegat d’Antoni Tàpies, un dels artistes catalans més destacats del segle XX. L’oferta es divideix en:
- Activitats per públic escolar.
- Activitats per adults.
- Activitats per a joves.
- Activitats per a nens, nenes i famílies.

Serveis
AccessibilitatLloguer d'espaisAudioguies
Horaris
Preus
Contacte

Fundació Antoni Tàpies
C. Aragó, 255
08007 Barcelona
Tel. (+34) 934870315

Veure localització
On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

Exponent de l’art contemporani català

La Fundació mostra el llegat del pintor, escultor i teòric de l'art català.