La Pedrera | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
La Pedrera Viure entre corbes
Patrimoni de la Humanitat

La Casa Milà és un dels edificis més singulars d’Antoni Gaudí. Situada en ple passeig de Gràcia de Barcelona, trenca amb la fesomia de l’avinguda. Es tracta d’un edifici construït al voltant de dos patis interiors amb soterrani, planta baixa, principal, 4 pisos, golfes i terrat. Gaudí resol l'estructura de l'edifici a base de pilars de pedra, maó i ferro i se serveix sobretot de l’arc catenari i del parabòlic.

Va generar molta controvèrsia durant la seva construcció, a principis del 1900. Els barcelonins la van batejar amb el sobrenom de La Pedrera, que fa referència al tipus de pedra, blanc cremós, que provenia de les pedreres del Garraf i Vilafranca del Penedès.

Molts també la descriuen com un gran vaixell que enfila el passeig de Gràcia. I és que la seva façana es caracteritza per les contínues ondulacions i obertures de la pedra per facilitar la il·luminació i la ventilació de l'interior.

L'edifici disposava de 20 habitatges que es van llogar a famílies benestants de l’època. El matrimoni Milà, propietari de la finca, es va instal·lar a la planta noble. La Pedrera, però, no és un edifici residencial convencional. L’objectiu de Gaudí era crear habitatges en moviment, on cadascun pogués tenir la seva distribució pròpia segons les necessitats de cada inquilí.

Corona l’edifici el terrat, rematat amb el conjunt de 7 xemeneies, recobertes de calç, trencadís blanc i vidre. Escenifiquen els caps de 7 guerrers mitològics que des d’aquest paisatge gairebé irreal vigilen la ciutat.

Planifica la visita

Què puc fer?

- La Pedrera s'ha convertit en un centre cultural que acull exposicions, concerts i altres activitats. Algunes d'elles pensades per visitar-la en família.
- Les escoles poden participar a diferents activitats programades.
- Demana més informació si vols visitar l'edifici en grup.

Serveis
AccessibilitatAudioguiesCafè / Restaurant
Horaris
Contacte

La Pedrera
Provença, 261 - 265
08008, Barcelona
Tel. 902202138

Veure localització

Més informació

Històries del patrimoni

Des del llindar fins al terrat

Com era viure en una casa de formes totalment orgàniques?