Mercat de Santa Caterina | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Mercat de Santa Caterina Llum, color i productes mediterranis

Santa Caterina, inaugurat el 1848, va ser el primer mercat cobert de Barcelona. Des del 2005, la coberta torna a ser el seu element diferenciador. I és que l’última reforma ha fet del mercat un referent de l’arquitectura contemporània i un punt d’interès turístic. La teulada ondulant i plena de colors ja s’ha convertit en un nou símbol de Barcelona.

El 1997 els arquitectes Enric Miralles i Benedetta Tagliabue van reformar el mercat originari obra de Josep Mas i Vila. El projecte només manté 3 de les 4 façanes originals i aixeca un esquelet de ferro, acer i formigó que, a l’interior de l’edifici, sobresurt entre l’estructura d’arcs de fusta que formen el sostre.

Però sens dubte el protagonisme del nou mercat se l’endú la teulada: una enorme estructura ondulada coberta per 200.000 hexàgons de ceràmica de 67 colors diferents. Obra del ceramista Toni Cumella, representa les fruites i verdures que es venen a les parades i omple la zona de llum i color.

La posada en marxa del mercat ha contribuït a dinamitzar el barri. Ara reuneix sota el mateix sostre les parades de producte fresc, un supermercat, restaurants i l’exhibició de les restes de l’antic convent dominic.

Planifica la visita

Què puc fer?

Deixa't perdre entre les parades del mercat de Santa Caterina i descobreix tots els seus secrets, com per exemple, les restes de l'antic convent dominic que hi havia.

Serveis
AccessibilitatCafè / Restaurant
Horaris
Contacte

Mercat de Santa Caterina
Av. de Francesc Cambó, 16
08003 Barcelona
Tel. (+34) 933195740

Veure localització
On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

La reforma del Mercat de Santa Caterina

Quan es compleixen 10 anys de la reforma, l'arquitecta Benedetta Tagliabue n'explica les claus.