La Draga | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
La Draga Els pobladors de l’estany
T

Com era la vida a la Catalunya de fa 7.000 anys? Donar resposta a aquest interrogant és més fàcil des del descobriment del jaciment de La Draga, a Banyoles. Aquest poblat neolític, actualment negat per les aigües de l’estany, és un dels assentaments d’agricultors i ramaders més antics de Catalunya i un jaciment excepcional: és l’únic de la Península Ibèrica on s’han recuperat intactes eines fetes totalment de fusta.

L'any 1994, el Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC) va començar-ne l’excavació i l’estudi, treballs que continuen actualment tant a terra com a nivell subaquàtic. Les eines de fusta localitzades son arcs, javelines, pals cavadors, fusos, culleres, remenadors i tascons, així com mànecs, també de fusta, d’aixes, falçs i tiges de fletxa. El paviment recuperat de les cabanes on s’aixoplugaven ha permès fer la reconstrucció d’alguns d’aquests habitatges prehistòrics.

Actualment, el Parc Neolític de la Draga, situat a tocar del poblat lacustre, permet al visitant descobrir la vida quotidiana al neolític i conèixer una mica més els seus antics pobladors. Aquests, instal·lats als marges de l’estany, van gaudir d’un hàbitat que els oferia recursos en abundància.

Planifica la visita

Què puc fer?

Descobreix la vida quotidiana del Neolític al Parc Arqueològic de La Draga: visita les cabanes que s’han reconstruït a la vora de l’estany i coneix de prop la recerca arqueològica. La Draga ofereix també visites pensades especialment per al públic escolar.

Horaris
Preus
Contacte

Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles
Placeta de la Font, 11
17820 Banyoles (Girona)
Tel. (+34) 972572361

Veure localització
On menjar i dormir?