Museu Comarcal de Cervera | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu Comarcal de Cervera El llegat d’Agustí Duran i Sanpere
T
La vida cultural de Cervera té un protagonista: l’historiador, arxiver i arqueòleg Agustí Duran i Sanpere. A finals dels anys 50 va organitzar el Museu de Cervera i, al 1963, en un moment de plena transformació agrícola, va crear el Museu del Blat i la Pagesia per documentar la vida i treball abans de la industrialització del camp català.

L’actual Museu Comarcal de Cervera és, d’alguna manera, el llegat d’aquest prohom de la cultura. És la suma de l’antic Museu de Cervera, el Museu del Blat i la Pagesia i, finalment, la Casa Museu Duran i Sanpere, casa natal de l’historiador.

Precisament la casa pairal és la seu principal del Museu.  A la planta baixa es poden veure les exposicions permanents que mostren les col·leccions artístiques i històriques de l’antic Museu de Cervera. Es pot recórrer també la planta noble i descobrir com vivia una família benestant d’interior al segle XIX. Es conserven el mobiliari i bona part dels objectes de la casa, inclosa la biblioteca d’Agustí Duran i Sanpere i la seva col·lecció de càmeres fotogràfiques i de filmació.

L’altra seu és el Museu del Blat i la Pagesia, de caràcter etnogràfic. Va néixer de la crida de Duran i Sanpere als pagesos de la zona per intentar recollir tots aquells objectes del camp que havien caigut en desús. Es va crear un fons amb més de 600 objectes. Actualment aquest museu està en procés de remodelació.

Planifica la visita

Què puc fer?
Visites guiades i itineraris turístics. També té un programa d’activitats per a escoles.
Horaris

De juny a setembre: de dimarts a dissabte, de 10.30 a 14.00 i de 17.00 a 19.00 hores; diumenge i festius, de 10.30 a 14.00 hores

D'octubre a maig: de dimarts a dijous, de 10.30 a 14.00 hores; divendres i dissabte, de 10.30 a 14.00 i de 17.00 a 19.00 hores; diumenge i festius, de 10.30 a 14.00 hores

Dies de tancament: dilluns no festius; 25 i 26 de desembre; 1 i 6 de gener; dilluns de Pasqua.

Preus

Contacte
Museu Comarcal de Cervera


Veure localització
On menjar i dormir?