Parc Samà | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Parc Samà El jardí de l’indià

Entre Cambrils i Montbrió del Camp hi trobem una de les millors mostres de jardineria romàntica del Mediterrani. El Parc Samà és una barreja de jardí botànic i zoològic i bosc autòcton, que avui dia segueix seduint els seus visitants gràcies a la bellesa i l’harmonia del conjunt i al seu delicat exotisme.

El promotor del parc va ser Salvador Samà i Torrents, marquès de Marianao, pertanyent a una família d’indians que s’havia establert a Cuba i que va voler traslladar al Baix Camp l’ambient de l’antiga colònia. El projecte el va executar Josep Fontserè i Mestre, autor de la gran cascada del Parc de la Ciutadella de Barcelona.

Al 1881 es va començar la plantació del Parc amb llargues fileres de plàtans, mandariners, til·lers, castanyers d'índies, nenúfars, palmeres i iuca, entre d’altres espècies vegetals. Posteriorment, el parc va acollir els animals del zoo privat del marquès, que s’exhibien en diversos habitacles i gàbies. Igualment importants en la composició del parc són els elements arquitectònics: el palau, l’estany i la cascada, el Pavelló dels Lloros i la Torre de l’Angle en són els més destacats.

Planifica la visita

Què puc fer?

Concerta una visita per passejar pels 14.000 m2 de flora i fauna exòtiques que hi ha al Parc Samà.

Serveis
Lloguer d'espaisCafè / Restaurant
Horaris
Preus
Contacte

Parc Samà
Carretera de Vinyols s/n
43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. (+34) 977826514

Veure localització