Museu de la Música | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu de la Música Els instruments parlen
T

El patrimoni musical de Barcelona i Catalunya és immens. I una de les institucions que més ha fet per conservar-lo, estudiar-lo i difondre’l ha estat el Museu de la Música de Barcelona. Ubicat a la segona planta de L’Auditori, custodia una col·lecció de 2.000 instruments musicals de tot el món i de 10.000 documents sonors, que han arribat a partir de llegats i donacions. Està considerat com un dels fons musicals més importants de l’Estat Espanyol.

L’exposició permanent convida el visitant a viure el món de la música i a entendre que els instruments són documents vius del nostre passat, plens de sentit i d'informació sobre el nostre patrimoni musical. En el recorregut es mostren més de 500 peces, explicades a través de recursos audiovisuals, sonors i textuals.

L’itinerari per l’exposició permet conèixer els instruments a partir de la història de la música: de les antigues civilitzacions, s'avança pel naixement i la difusió de la polifonia, el Barroc, el Classicisme i el Romanticisme fins a arribar als nous colors i la indústria del so al segle XIX i els nous estils i les noves tecnologies del segle XX.

Els instruments de corda són els que tenen més representació en el museu i en destaquen la col·lecció de guitarres i la d'instruments de teclat. També mereixen una atenció especial els instruments de vent, que reflecteixen la important tradició constructora catalana i el seu ús en cultures sud-americanes i asiàtiques.

Planifica la visita

Què puc fer?

- Les persones amb disminució i els infants disposen d'activitats especialment dissenyades per a ells.
- El museu disposa d'un servei pedagògic i organitza visites guiades per a escoles.
- Compositors, intèrprets i estudiosos de la música poden accedir a l'Espai de Documentació i Recerca.

Serveis
AccessibilitatAudioguiesCafè / Restaurant
Horaris
Preus
Contacte

Museu de la Música
L’Auditori. C. Lepant, 150, 2a pl.
08013 Barcelona
Tel. (+34) 932563650

Veure localització
On menjar i dormir?