Museu de la Vida Rural | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu de la Vida Rural Eines, oficis i vida del món rural català
T

Des de l'any 1988, el Museu de la Vida Rural (MVR) mostra al visitant les característiques de la vida tradicional a Catalunya, amb especial dedicació a la pagesia. Es tracta d’un dels principals centres de conservació i recerca etnològica del país, amb un variat fons que permet recórrer la història del món rural català a partir d’una proposta museogràfica moderna i innovadora.

L’exposició permanent mostra objectes relacionats amb la pagesia, les arts i els oficis artesanals: peces que representen un autèntic pòsit cultural de la nostra societat. El recorregut s’estructura per àmbits de feines: les de l’agricultura, les dels oficis del poble (mossèn, mestre, cafeter, pastisser, filadora, apotecari, barber...) i les domèstiques.

El centre, integrat a la Xarxa de Museus Etnològics, forma part de la Fundació Lluís Carulla i ocupa la casa pairal que la família Carulla tenia a l'Espluga de Francolí. L’Edifici Antic va ser restaurat i remodelat per albergar les peces del Museu de la Vida Rural. L'any 2010 s’aixeca un nou edifici annex i la totalitat del museu es renova adequant el seu discurs expositiu per facilitar la comprensió del món rural des d’una òptica contemporània.

Planifica la visita

Què puc fer?

El Museu de la Vida Rural ha dissenyat un projecte pedagògic i educatiu basat en una àmplia oferta de visites guiades, tallers i maletes didàctiques.

Serveis
Accessibilitat
Horaris
Preus
Contacte

Museu de la Vida Rural
Carretera de Montblanc, 35
43440 L'Espluga de Francolí (Tarragona)
Tel. (+34) 977870576

Veure localització
On menjar i dormir?