Museu de l’Estampació | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu de l’Estampació Anys de tradició en tinys i colorants
T
La serigrafia tèxtil es coneix com la tècnica d’estampació a la lionesa i deu el seu nom a la fàbrica “Lyon Barcelona S.A.”, la més important de l’estat espanyol dedicada a l’estampació i ubicada a Premià de Mar. Aquest municipi del Maresme, pioner en aquesta activitat tèxtil, acull des del 1983 el Museu de l’Estampació, integrat en el Sistema Territorial del mNACTEC.

L’objectiu del museu és explicar les diferents etapes de l'estampació a Catalunya, començant pel segle XVIII i les indianes. El procés de producció d’aquests teixits de cotó estampats per una sola cara és l’avantsala de la industrialització tèxtil a Catalunya al segle XIX.

Per tant, com no podia ser d’una altra manera, la seu del museu (des del 2002) és un símbol de l’activitat fabril al Maresme. Es tracta de la fàbrica del gas de Premià de Mar, d'estil modernista i neoclàssic. És l'única fàbrica de gas d'hulla que resta dempeus a Catalunya. Al seu interior es pot veure l’exposició permanent amb l’evolució de les tècniques d'estampació fins avui. També s’exposen alguns teixits i vestits d'època.

Alhora, el Museu de l’Estampació conserva, estudia i difon el patrimoni arqueològic del municipi, així com la història i etnografia locals.

Planifica la visita

Què puc fer?
No et perdis els tallers familiars i per a escoles. Els més petits podran des de treballar la tècnica de la indiana fins a estampar una samarreta seguint el procés de la “lionesa”.
Serveis
AccessibilitatLloguer d'espais
Horaris
Dissabtes i diumenges d’11 a 14 h.
Visites concertades tot l’any al telèfon 937529197
Preus
Entrada: 3 € per persona / Entrada bonificada: 1,50 €
Entrada i visita guiada: 4 € per persona / Entrada i visita guiada bonificada 2 €
Visita tècnica: 5 €
Tallers didàctics: 4 €
Taller familiar: 8 €
Demostració estampació: 2 €
Mural i conte: 4 €
 
Contacte
Museu de l'Estampació
Joan XXIII, 2-8
08330 Premià de Mar
Tel. 93 752 91 97 Veure localització
On menjar i dormir?