CaixaForum | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
CaixaForum Una fàbrica modernista al servei de la cultura

El CaixaForum s'ubica a l'antiga fàbrica tèxtil Casaramona de Montjuïc, especialitzada en la confecció de mantes i tovalloles. Aquest edifici projectat per Josep Puig i Cadafalch és un singular exemple de l'arquitectura modernista industrial catalana de principis del segle XX. Es tracta d'un conjunt de naus d'una sola planta, una construcció horitzontal per facilitar el trasllat de mercaderies mitjançant un sistema de carrers interns que alhora també servia de tallafocs.

L'edifici va ser adquirit per l'Obra Social "la Caixa" l'any 1963. El 2002, després d'una reforma de restauració i ampliació, es va convertir en un equipament cultural per a Barcelona. La seva oferta social, cultural i educativa inclou una programació permanent d'activitats com conferències, projeccions de cinema, espectacles, concerts i activitats familiars.

A més, una quarta part dels 12.000 m2 totals de l'equipament està ocupada per exposicions d'art antic, modern i contemporani.També compta amb un destacat fons documental i artístic de media art.

Planifica la visita

Què puc fer?

- Una àmplia programació que inclou cinema, concerts, visites guiades a les exposicions... atrau tan al públic general com a les famílies.
- Disposa d'un programa educatiu.
- Durant l'estiu s'organitzen activitats festives i a l'aire lliure.

Serveis
AccessibilitatCafè / Restaurant
Horaris
Preus
Contacte

CaixaForum Barcelona
Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
08038 Barcelona
Tel. (+34) 934768600

Veure localització

Més informació

Històries del patrimoni

Entrem al CaixaForum Barcelona

Vols veure tot el que t'ofereix aquest centre cultural?