Museu del Cinema. Col·lecció Tomàs Mallol | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu del Cinema. Col·lecció Tomàs Mallol La fascinació per la imatge en moviment
T

El Museu del Cinema de Girona neix a partir de l’excepcional col·lecció d'objectes relacionats amb el món del precinema i del cinema de Tomàs Mallol formada per 8.000 objectes, 10.000 documents (fotografies, cartells, gravats, dibuixos i pintures), 800 films i 700 llibres i revistes. Es va inaugurar el 1998, convertint-se en el primer museu d'aquestes característiques de l'Estat espanyol i un dels pocs existents a escala europea.

Entrar al Museu del Cinema és començar un procés de descoberta. I és que l’exposició permanent té en l’espectador el seu punt de mira. No és estrany. Al llarg de la història, l'home ha estat fascinat per les imatges en moviment, des de les primitives ombres xineses fins als primers anys de cinema.

Aquest procés de descoberta està dividit en 10 apartats més un audiovisual que serveix de pròleg de l'exposició i un epíleg que fa referència al cinema amateur i el cinema infantil. El discurs principal finalitza als anys 30, amb l'arribada de les primeres televisions.

Així, es pot entendre de manera didàctica i amena com funcionaven les llanternes màgiques, caixes òptiques, càmeres obscures, cronofotografies, aparells per donar moviment a les primeres imatges (fenaquistoscopis, zoòtrops…), projectors... Fins i tot està permès deixar-se enganyar per diverses il·lusions òptiques, que demostren que, ja des de ben antic, el més important és sorprendre.

Planifica la visita

Què puc fer?

- L'agenda inclou activitats familiars i cursos de cinema.
- El servei educatiu permet potenciar la vessant didàctica de la visita.
- El museu fomenta la recerca en l'art i la tècnica del cinema a través del seu Institut d'Estudis.

Serveis
Accessibilitat
Horaris
Preus
Contacte

Museu del Cinema-Col·lecció Tomàs Mallol
C. Sèquia, 1
17001 Girona
Tel. (+34) 972412777

Veure localització
On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

La col·lecció Tomàs Mallol

Aquest és part del material que trobaràs exposat en el Museu del Cinema de Girona