Museu d’Història de Girona | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu d’Història de Girona Des de Gerunda fins la Transició 
T
La visita al Museu d’Història de Girona comença observant el seu edifici. És un casal gòtic (segle XV) propietat de la família Cartellà, que es va convertir en el convent caputxí de Sant Antoni al segle XVIII. D’aquesta època es conserva el cementiri, la cisterna i el claustre. A finals del segle XIX va adaptar-se com a institut i, finalment el 1981, es va transformar en museu. A més acull les restes de la muralla de l'antiga Gerunda i una part del recinte del Call medieval.

Tot un viatge per la història de Girona que ja anuncia el que hi trobarà exposat el visitant en el seu interior: un recorregut cronològic per la Girona romana, la medieval, la moderna i la contemporània que es completa amb diversos àmbits de tradicions catalanes com el de la cobla i la sardana.

Entre les peces destacades s’hi troba el fragment del mosaic pavimental de can Pau Birol, del 300 dC, l'escultura de bronze de l'Àngel de la Catedral de Girona, realitzada l'any 1764 per Ramon Salvatella, les obres modernistes i noucentistes dels escultors Fidel Aguilar i Ricard Guinó o els cartells d'actes polítics de la Transició a Girona, entre d’altres.

El Museu gestiona també el refugi antiaeri del Jardí de la Infància, de la Guerra Civil, i l’establiment modernista de l'Agència Gómez.

Planifica la visita

Què puc fer?
El museu ofereix una programació variada d'activitats i exposicions temporals per a tota la família. 
Serveis
Lloguer d'espais
Horaris
De l’octubre a l’abril: de dimarts a dissabte, de 10.30 a 17.30 hores; diumenge i festius, de 10.30 a 13.30 hores
 
De maig a setembre: de dimarts a dissabte de 10.30 a 18.30 hores; diumenge i festius, de 10.30 a 13.30 hores
 
Dies de tancament: dilluns no festius; 1 i 6 de gener; 25 i 26 de desembre
Preus
Tarifa general: 4,00 €
 
Tarifa reduïda: 2,00 €; estudiants, socis del Círculo de Lectores, Carnet Jove, Bus Turístic, col·legiats del Col·legi Oficial de Diplomats en Infermeria de Girona, usuaris del tiquet M6 de Gironamuseus, titulars del Club Girona Cultura amb tarjeta cultural general.
 
Tarifa 2x1: titulars del carnet d'alberguista amb acreditació
 
Tarifa gratuïta: menors de 16 anys, jubilats, pensionistes, membres ICOM, estudiants de l'Escola Oficial d'Idiomes de Girona, socis del GEiEG, docents, acompanyants dels grups, i premsa; amb l’acreditació corresponent. També per als discapacitats amb la targeta acreditativa de la discapacitat i un acompanyant, que gaudiran d'entrada gratuïta al museu i a les exposicions temporals. Socis del Club Girona Cultura titulars de la targeta cultural per a ciutadans de Girona i per a ciutadans de Girona de 16 a 25 anys.
 
I el primer diumenge de cada mes, per a tot el públic
 
Entrada gratuïta a les exposicions temporals, per a tot el públic
Contacte
Carrer de la Força, 27
17004 Girona  (Gironès)
Tel. +34 972 222 229
Veure localització
On menjar i dormir?