Museu d’Història de Cambrils | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu d’Història de Cambrils Descobrir la ciutat dins d’un molí fariner
T
El Molí de les Tres Eres formava part d’una cadena de tres molins hidràulics de farina que van funcionar a Cambrils des del segle XIV fins a finals del segle XIX. Després d’utilitzar-se per a usos diversos i d’anys d’abandonament, finalment l’antic molí fariner es va convertir en la seu del Museu d’Història de Cambrils. Actualment acull dues exposicions permanents que expliquen el desenvolupament del municipi.

La mostra d’arqueologia "Cambrils: els orígens" fa un recorregut històric que va des de la prehistòria fins a la baixa romanitat, a través dels objectes neolítics, ibèrics i romans que provenen dels diferents jaciments del municipi. En especial, la Vil·la Romana de la Llosa. Destaquen un lampadari amb la representació del déu Bacus adolescent i una llàntia decorada amb una màscara, ambdós del segle I dC.

Un cop acabada la rehabilitació del molí, al 2001, es va inaugurar a la sala de moles l'exposició permanent "El Molí de les Tres Eres: testimoni viu del passat". En ella el visitant pot visitar les instal·lacions farineres i la seva maquinària que, setmanalment, es posa en funcionament amb una visita guiada. Després de més de 100 anys, el molí no només torna a moldre blat i fer farina, sinó que és un exemple viu de patrimoni preindustrial.

Planifica la visita

Què puc fer?
No et perdis les visites guiades, exposicions temporals, activitats didàctiques i rutes temàtiques, com la ruta de la guerra civil a Cambrils.
Horaris
De juliol a agost: de dimarts a dissabte, d’11.00 a 14.00 i de 18.00 a 21.00hores; diumenge i festius, d’11.00 a 14.00 hores
Resta de l’any: dissabte, d’11.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores; diumenge i festius, d’11.00 a 17.00 hores
 
Dies de tancament: 1 i6 de gener; 1 de maig; 25 i 26 de desembre
Preus
Tarifa general: 1,50 €
Tarifa reduïda: 0,75 €, per jubilats, estudiants i aturats
 
Tarifa de grup: 0,75 € per persona, a partir de vint persones
Contacte
Via Augusta, 1
43850
Cambrils  (Baix Camp)
Veure localització