Museu Isaac Albéniz | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu Isaac Albéniz La visió més personal del músic
T
El primer músic català que va aconseguir fama internacional va ser possiblement Isaac Albéniz. Nascut a Camprodon el 1860, va destacar com a compositor i pianista. Nen prodigi, va viatjar per tot el món i ens va deixar una extensa i prolífica producció musical amb notables innovacions instrumentals. A la seva ciutat natal es pot fer una immersió en la figura d’un dels grans de la història de la música.

El Museu Isaac Albéniz custodia una àmplia documentació sobre el compositor: cartes, partitures manuscrites originals i primeres edicions, llibres, fotografies, mobles o objectes personals.  Entre d’altres, es pot veure el piano vertical Bernareggi&Gassó de la germana gran d’Albéniz amb el que es va iniciar en la música quan tenia 2 o 3 anys. O el piano de cua Bechstein, que pertanyia a la seva filla Enriqueta.

A través de la col·lecció, cedida principalment pels descendents del músic, es pot resseguir la vida i obra d’Albéniz i es fa evident la seva vinculació amb altres figures com Pau Casals, Paul Debussy, Enric Granados o Cesar Frank.

Planifica la visita

Què puc fer?
Els amants de la música tenen una cita cada any al Festival de Música Isaac Albéniz, organitzat per la Fundació Pública Museu Isaac Albéniz de Camprodon.
Contacte
Sant Roc, 22 
17867 Camprodón 
Girona
Tel.  972 74 00 10 Veure localització