Parc Cultural de la Muntanya de Sal de Cardona | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Parc Cultural de la Muntanya de Sal de Cardona Un espai preuat des del Neolític

“Una gran muntanya de sal pura que creix a mesura que se’n va extraient”. Així és com, segons Aulus Gel·li, descrivia Cató al segle II una de les mines de sal potàssica més importants del món, que es troba a Cardona. Es tracta d'una depressió del terreny amb forma d’el·lipsi allargada i una superfície de 100 hectàrees amb unes característiques geològiques i naturals úniques. Ha estat explotada a cel obert des del Neolític, i del 1900 al 1990 a través de l'extracció, després de la descoberta de sals potàssiques a càrrec de l’enginyer Emili Viader i Solé.

La Muntanya de Sal de Cardona és avui un equipament cultural i turístic dedicat a la divulgació de la importància del jaciment geològic i de l’aprofitament que l’home n'ha fet durant segles.

L’àrea museogràfica és un espai obert en el qual s’expliquen la geologia, mineralogia i botànica de la Vall Salina de Cardona, inclosa des del 1992 en el Pla d’Espais d’Interès Natural.

També s’hi pot conèixer la història de l’explotació de les sals durant segles. Entrant a l’antic pou miner es pot contemplar una peça única de l’arqueologia industrial, la maquinària d’extracció de sal dissenyada i construïda als anys 20.

Planifica la visita

Què puc fer?

- Descobreix la Muntanya de Sal a través de visites guiades i teatralitzades que et convertiran en un autèntic aventurer.
- S'organitzen visites i activitats didàctiques per gaudir del valuós patrimoni natural i històrico-cultural.

Serveis
Cafè / Restaurant
Horaris
Contacte

Parc Cultural de la Muntanya de Sal
Carretera de la mina, s/n
08261 Cardona (Barcelona)
Tel. (+34) 938692475

Veure localització
On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

Figures de sal

Vols veure els afloraments salins de Cardona? Fes-ne un tastet abans de preparar la visita al Parc Cultural de la Muntanya de Sal