Passió d'Olesa de Montserrat | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Passió d'Olesa de Montserrat Un espectacle impulsat per tot un poble
T

La Passió d’Olesa de Montserrat, una de les més conegudes i grans de Catalunya juntament amb la d'Esparraguera, té un origen eminentment religiós: l’Arxiu Parroquial d’Olesa conserva el document més antic que en fa referència, un inventari del 1530.

Però des dels seus inicis aquest espectacle teatral sempre ha tingut un caràcter urbà, cívic i popular. És per això que en diferents etapes l’Església va intentar controlar-lo, primer traslladant la representació dins del temple, i posteriorment prohibint-lo.

Finalment, a partir de 1847 l’espectacle es va representar en diferents escenaris (el Teatre Principal, el Teatre del Círcol, el Teatre Olesa i el Gran Teatre de la Passió), amb l’única pausa que va suposar la Guerra Civil. Actualment, i des del 1987, el modern Teatre de la Passió d’Olesa, de grans dimensions, és l’escenari de les representacions.

Centenars d’olesans, inclosos prop de 500 figurants, participen desinteressadament cada any en la representació teatral de la Passió, que sol tenir lloc els caps de setmana de març i abril. El 1996 es va aconseguir el rècord mundial en reunir simultàniament 729 actors en escena.

Planifica la visita

Què puc fer?

S'organitzen visites guiades i tallers per a grups després de les representacions per conèixer tots els secrets del muntatge.

Serveis
Lloguer d'espais
Horaris
Preus
Contacte

Teatre La Passió
C. Anselm Clavé, 109
08640 Olesa de Montserrat
Tel. (+34) 937781009

Veure localització

Més informació

Històries del patrimoni

25è aniversari del Teatre La Passió d'Olesa

Coneix la història de l'edifici i dels darrers 25 anys d'aquesta representació multitudinària