Passió d'Esparraguera | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Passió d'Esparraguera Una gran representació amb més de 50 anys d’història
T

La Passió d’Esparraguera és un grandiós espectacle teatral capaç de transmetre a prop de 15.000 espectadors cada any l'essència d'uns personatges amb dos mil anys d'història. Comparteix amb la d’Olesa de Montserrat l’honor de ser una de les Passions més importants de Catalunya.

Aquesta representació és possible gràcies a la mobilització de tot el poble d’Esparraguera. Hi participen una gran quantitat d’actors i figurants, més els qui treballen entre bambolines i els membres de l’orquestra i la coral. En total, prop d’un miler de persones ocupen el Teatre de la Passió, l’escenari d’aquest espectacle des del 1969.

El resultat de tot aquest esforç és una desena de representacions que destaquen per la seva complexitat dramàtica i tècnica, amb ràpids canvis escenogràfics i efectes especials.

Les primeres notícies de la representació de la Passió a Esparreguera són de principis de segle XVII. És una evolució teatral dels misteris, representacions dramàtiques d’origen medieval. Amb tot, la versió actual de la Passió d’Esparreguera és la que escriu el poeta local Ramon Torruella el 1960, mentre que la música original és de Josep Borràs. L’estructura s’ha mantingut, amb 4 actes i fins a 35 quadres.

Planifica la visita

Què puc fer?

Fes una immersió en la vida, mort i resurrecció de Jesús en aquesta representació de gran complexitat dramàtica i tècnica que mobilitza tot el poble d'Esparraguera.

Horaris
Preus
Contacte

Teatre La Passió d'Esparreguera
Av. Francesc Marimon, 83-89
08292 Esparreguera (Barcelona) Telèfon: (+34) 937771587

Veure localització

Més informació