Pintures rupestres de Cocó de la Gralla | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Pintures rupestres de Cocó de la Gralla Un conjunt d’arquers excepcionals
T
Les pintures rupestres del Cocó de la Gralla, amb més de 8000 anys d’antiguitat, van ser descobertes el 2004 per un veí de la zona, però fins deu anys després no es va informar les autoritats de la seva existència.
 
Les pintures estan situades al Parc Natural dels Ports, al barranc de Montpou, al municipi de Mas de Barberans (Montsià) i constitueixen una troballa extraordinària: hi trobem un tipus de figures que no havien estat documentades a Catalunya fins al 2018.

El conjunt de pintures està format per 69 figures d’estil llevantí o naturalista, entre les que es poden observar 27 arquers, 4 figures humanes o 3 cabres; algunes porten ornaments, com ara plomes. En destaquen dues fileres d’arquers a la carrera, així com diversos animals i petjades, que formen una possible escena de cacera. Aquestes figures fan d’aquest conjunt un dels més excepcionals que es conserven a Catalunya.

Planifica la visita

Què puc fer?
Es recomana la visita guiada perquè permet l’entrada al recinte i veure de prop les pintures. La visita comença al Museu de la Pauma i té una durada de 2 hores i mitja. Tot i que la dificultat és baixa, les pintures es troben al cor del Parc Natural dels Ports i es recomana portar calçat còmode. En cas de realitzar la visita de forma lliure cal extremar la precaució en època de caça.
Horaris
Cal fer reserva prèvia per la visita guiada amb mínim una setmana d’antelació.
Preus
Normal: 5,00 €
Jubilats i nens de 6 a 12 anys: 3,00 €
Menors de 5 anys: gratuït
Visites no programades (màx. 20 persones): 80€
Contacte
Punt de trobada: Centre de Desenvolupament Rural - Museu de la Pauma
C/ Clavell, 52
43514 Mas de Barberans (Montsià)

Telèfon: 977 053 778
Correu electrònic: info@cdrmuseudelapauma.cat Veure localització