Sant Pau Recinte Modernista | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Sant Pau Recinte Modernista L'art que cura
Patrimoni de la Humanitat

Qui ha dit que un hospital ha de ser blanc i despullat de decoració? Gràcies al llegat del banquer Pau Gil, el 1902 l’arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner va projectar un hospital ple de bellesa, ric en ornamentació, colors i vegetació.

Es tracta d’un complex monumental format per 27 pavellons de maó vermell a la frontera entre l’Eixample i el Guinardó. Una autèntica ciutat hospitalària on, envoltats de jardins, es distribueixen els serveis mèdics i generals, els departaments i una església. Tots ells connectats a través d’una xarxa subterrània de passadissos de 2 Km de longitud que permet el trasllat de malalts sense sortir a l’exterior.

El projecte de Domènech i Montaner, que acabà el seu fill l’any 1930, és una concepció arquitectònica i urbanística totalment innovadora respecte les tipologies d’hospital vigents fins a principis del segle XX. Segueix el corrent higienista: separa els serveis per evitar contagis i afavoreix la llum natural i els espais oberts, per renovar l’aire i fer la convalescència més agradable als pacients.

Després de més de 80 anys d’activitat sanitària, el 2009 l’hospital es traslladà a unes noves instal·lacions. Un cop buits i readaptats, els pavellons modernistes de Domènech i Montaner acullen diferents institucions.

Planifica la visita

Què puc fer?

- Segueix l'itinerari recomanat que comença a l'espai expositiu del Pavelló de l'Administració. Podràs visitar els espais expositius del Pavelló de Sant Salvador, els túnels, els jardins, el Pavelló de Sant Rafael i les sales patrimonials del Pavelló de l'Administració. I si no et vols perdre cap detall, aprofita les visites guiades.
- Existeixen diferents propostes pedagògiques per als centres educatius.

Serveis
AccessibilitatLloguer d'espaisCafè / Restaurant
Horaris
Contacte

Sant Pau Recinte Modernista
C. Sant Antoni Maria Claret, 167
08025 Barcelona
recintemodernista@santpau.cat

Veure localització

Més informació

Històries del patrimoni

Recorregut de luxe

Visita l'Hospital de Sant Pau acompanyat del besnét de Lluís Domènech i Montaner