Santa Cova | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Santa Cova Barroc, Neoclassicisme i Modernisme en un conjunt únic

Una església barroca, un residència-convent d’estil neoclàssic... i una coveta. Aquests tres elements conformen la Cova de Sant Ignasi de Manresa, un conjunt arquitectònic convertit en Centre d’Espiritualitat, que és una de les estampes icòniques de la capital del Bages.

Situat al Puig de Sant Bartomeu, en una de les balmes formades per l’erosió de les aigües del Cardener, aquest conjunt es va aixecar al voltant del lloc on la tradició explica que Sant Ignasi de Loiola va viure 11 mesos meditant i escrivint part dels seus Exercicis Espirituals, entre el 1522 i el 1523.

A la coveta destaca el Relleu del Rapte de Sant Ignasi, un retaule d’alabastre de mitjans del segle XVII, esculpit pels manresans Joan Grau, el seu fill Francesc i Josep Sunyer.

L’església, construïda el segle XVIII amb disseny del vigatà Josep Moretó, combina un interior discret, on destaca un altar de la Santíssima, amb una façana barroca tan rica en elements com proporcionada en les mides.

Completen el conjunt la residència-convent dels jesuïtes, d’inspiració neoclàssica, i el vestíbul o passadís que uneix l’església i la cova, d’estil modernista i decorat amb marbres, mosaics, estucs, vidrieres i metalls.

Planifica la visita

Què puc fer?

- Les visites guiades ofereixen la possibilitat de conèixer el patrimoni històric, cultural i artístic de la Cova.
- Escoles, instituts, parròquies i grups disposen d'espais per a activitats espirituals per a adolescents i joves.

Horaris
Contacte

Abadia de Montserrat
Plaça Monestir s/n
08199 Monistrol de Montserrat (Barcelona)
Tel. (+34) 938777710

Veure localització

Més informació

Històries del patrimoni

La Cova de Sant Ignasi de Loiola

Descobreix l'experiència fundant del pelegrí.