Museu de la colònia Sedó | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu de la colònia Sedó El motor del cotó espanyol

Als peus del Llobregat, gairebé tocant a Esparreguera, s’alça un dels principals testimonis de la història industrial de Catalunya: la Colònia Sedó. La gran turbina de 1.400 CV és un dels grans atractius del recinte, una màquina de ferro colat que va ser la més gran i potent d’Espanya i una de les més espectaculars d’Europa. Actualment ja no propulsa aigua, sinó que s’ha convertit en el museu que recull la història de la colònia.

A l’antiga sala de màquines s’hi pot veure la maqueta de la colònia, on s’explica la seva història a través d’un muntatge de llum i so i, dins el tub de conducció d’aigua de la turbina es projecta un audiovisual tridimensional. La visita es completa amb una explicació del sistema energètic que feia funcionar el complex industrial de Miquel Puig. El passeig per la colònia permet copsar la vida social i el procés productiu d’un ‘petit poble’ on els telers convivien amb els treballadors.

El conjunt fabril de la Colònia Sedó es va fundar el 1846, aprofitant el salt d’aigua de l’antic molí de Can Broquetes. Actualment encara es poden reconèixer les naus dedicades a la filatura, el canal i la resclosa del salt d’aigua, les teulades amb volta catalana i les oficines. Dues de les imatges característiques del conjunt són la xemeneia helicoïdal de maó de l’antiga màquina de vapor i l’aqüeducte semicircular que portava l’aigua des del riu fins a la turbina.

Planifica la visita

Què puc fer?

Visita els elements més importants i significatius de la Colònia Sedó, amb la turbina més gran de Catalunya al capdavant.

Horaris
Preus
Entrada normal: 3.5€

Entrada reduïda: 2.5€
Les persones de 65 anys o més, persones titulars del Carnet Jove, pensionistes, les persones titulars del Carnet Jove, estudiants amb carnet d’estudiant internacional, les persones posseïdores del carnet de família nombrosa o monoparental, grups no turístics de 10 o més persones amb reserva prèvia.

Entrada gratuïta:
Les persones menors de 16 anys, persones aturades, persones membres de l’ICOM (International Council o Museums) o de l’ICOMOS (International Council of Monuments), persones membres de l’Associació de Museòlegs de Catalunya, degudament acreditades, persones professores d’ensenyament reglat, degudament acreditades, grups d’estudiants amb professor que hagin fet reserva prèvia i l'últim dimarts de cada mes entre mesos d’octubre a juny.
Contacte

Museu de la Colònia Sedó
C. Contínues, s/n. Àrea Industrial Can Sedó
08292 Esparreguera (Barcelona)
Tel. (+34) 937368966

Veure localització
On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

Una de les empreses més grans i importants de Catalunya

La Colònia Sedó es distingeix per les seves grans dimensions i per l'ús d'un sistema hidràulic que aprofitava al màxim l'energia de l'aigua.