Casa Salvador Dalí de Portlligat | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Casa Salvador Dalí de Portlligat El refugi del geni

Antiga barraca de pescadors a Portlligat, l’any 1930 Salvador Dalí s’hi va instal·lar i hi va viure i treballar fins al 1982. A partir de la construcció inicial, el pintor va anar adquirint altres barraques similars i, al llarg de quaranta anys, va definir la que seria la casa actual, de la que parlava com “una veritable estructura biològica” .

La construcció, ideada per Dalí i Gala, és una estructura laberíntica organitzada al voltant de l’anomenat Saló de l'Óssa. A partir d’aquest eix central es dispersa en una successió de petites sales connectades per passadissos, petits canvis de nivell i culs-de-sac. Les sales tenen finestres de diferents formes i dimensions però amb un denominador comú: emmarquen la badia de Portlligat, un paratge que és un tema constant en l'obra de Dalí.

La casa, que l’escriptor Josep Pla qualifica com a “sorprenent, extraordinària i mai vista” va ser el refugi on Dalí va portar “una vida d'ascetisme i isolament” després dels anys viscuts a París.

L'any 1982, després de la mort de Gala, Dalí no va tornar a Portlligat. Amb la mort del pintor (1989), la casa es va convertir, a partir de 1994, en un petit recinte museístic adaptat pels arquitectes Oriol Clos i Costa i José Ramos Illán. Forma, juntament amb el Castell Gala Dalí de Púbol i el Teatre-Museu Dalí de Figueres, el triangle dalinià empordanès 

Planifica la visita

Què puc fer?

- Prèvia reserva, podràs recórrer la Casa de Salvador Dalí a Portlligat i descobrir per què el pintor es va enamorar d'aquest racó de l'Empordà.

Serveis
Horaris
Contacte

Casa Salvador Dalí - Portlligat
E- 17488 Cadaqués (Girona)
Tel. (+34) 972251015

Veure localització
Materials per a la visita

Més informació

Històries del patrimoni

Del Saló de l'Óssa a la Torre de les Olles

Et presentem els espais de la casa més surrealista de Portlligat que, alhora, conviden a apropar-se a la vessant més íntima de l'artista.