Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà Refugi per a tres espècies humanes
T

Ocupades per l’home des dels inicis del Paleolític mitjà fins a l'edat dels metalls, el Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà el formen diversos abrics o coves (la de l’Arbreda, la de Mollet i el Reclau Viver).

Els estudis que s’hi han fet revelen que ens trobem en un dels millors jaciments de l'Europa occidental per conèixer el pas de l'home de Neandertal a l'home modern. Fa uns 200.000 anys (Paleolític mitjà) els seus hostes van ser els preneandertals (Homo heidelbergensis); més tard (entre 90.000 i 39.000 anys) hi van viure els neandertals i finalment, durant el Paleolític superior, les coves van ser refugi per a l’home modern (Homo sapiens). Tots ells van habitar aquest indret durant els últims episodis glacials, quan el paisatge era molt diferent a l’actual.

Entre les troballes més importants, destaca el crani localitzat el 1973, que és la resta d'humà modern més antiga de Catalunya (té 22.300 anys d’antiguitat).

Les primeres excavacions arqueològiques les va iniciar Pere Alsius i Torrent a la segona meitat del segle XIX. Ja al segle XX les va continuar el doctor Josep Maria Corominas (1943) i actualment hi treballen investigadors de la Universitat de Girona i del Museu d'Arqueologia de Catalunya-Girona. El 1996 el Consell Comarcal del Pla de l'Estany va iniciar les obres de l'actual parc.

Planifica la visita

Què puc fer?

- El Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà ofereix visites guiades i tallers per descobrir en família com era la vida al paleolític.
- També inclou activitats per a grups individuals i grups escolars, concertadas.

Serveis
AccessibilitatAudioguies
Horaris
Preus
Contacte

Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà
C-66 17852 Serinyà (Girona)
Tel. (+34) 972593310

Veure localització

Més informació

Històries del patrimoni

Un dia al Parc

T'agradaria veure què trobaràs si visites el Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà?