El Monestir de Sant Pere de Rodes s’aixeca en un dels cims de la Serra de Rodes, una cadena a primera línia de mar al nord de l’Alt Empordà. És un dels nombrosos testimonis de l’arquitectura romànica catalana, però potser és un dels més sofisticats arquitectònicament.
Del segle XI al XIV va ser el principal centre espiritual del comtat d’Empúries i el seu esplendor es mostra en les grans dimensions del conjunt monacal. Aquest està format per l’església, el campanar, el claustre, les sagristies, les dependències convencionals per fer-hi vida i el Palau de l’Abat.
El monestir està construït en terrasses per adaptar-se al terreny i els diversos edificis s’organitzen al voltant del claustre i l’església, aixecada entre els segles X i XI. En aquests dos edificis s’hi pot apreciar una mostra excepcional de l’escultura romànica: les columnes (originals de l’antiguitat) i els capitells que les coronen ens parlen de la marcada influència clàssica que té aquesta singular església.
A l’exterior, la portalada, a càrrec del Mestre de Cabestany, mostrava diferents escenes de la vida de Crist esculpides en marbre blanc. Els escassos fragments que han arribat fins a nosaltres ens donen mostra de la seva extraordinària qualitat, probablement una de les millors de la seva època.
Des del monestir es pot gaudir d’una de les millors vistes del Cap de Creus. Poc abans d'arribar-hi, hi ha les restes del poble medieval de Santa Creu de Rodes, entre les quals destaca l'església de Santa Helena de Rodes.
Sant Pere de Rodes és molt més que un monestir: cicles de concerts, visites guiades i teatralitzades, itineraris per la zona… T'ho perdràs?
- Les activitats educatives permetran als més petits des de participar en jocs de pistes fins a conèixer un monjo que va viure en el Monestir.
General: 6€
Reduïda: 4€
Tenen dret a la tarifa reduïda:
Tenen dret a gratuïtat:
Casos especials:
Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes
Camí del Monestir, s/n
17489 El Port de la Selva (Girona)
Tel. (+34) 972387559 / (+34) 972194238
“Llei i càstigs a Sant Pere de Rodes” relata la història de la figura del “cellerer”, el monjo més poderós d’aquest monestir del nord de l’Alt Empordà, a l’Edat Mitjana.