L’activitat comença amb la visita al Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre de les Muntanyes de Prades- Montblanc, que permet als alumnes tenir una visió global de l’art a la Prehistòria. En acabat, a l’aula taller, es tenen a disposició els materials i recursos necessaris per experimentar de forma fidedigne amb les tècniques pictòriques i de gravat del període.
Objectius:
- Captar públic de cursos superiors a través d’una oferta especialitzada per tal d’aprofundir en l’art rupestre.
- Empatitzar amb el passat a través de la pràctica de les tècniques artístiques de la Prehistòria per conèixer el període de forma experimental.
- Comprendre l’art com una font d’informació necessària per interpretar la Prehistòria.
- Gaudir del patrimoni artístic del nostre entorn coneixent-lo a través de la pràctica per valorar-ne l’especificitat històrica i la necessitat de protegir-lo i preservar-lo.
QUÈ APRENDREM?
- Els diferents tipus d’art durant la Prehistòria.
- L’evolució de l’art prehistòric.Situació i característiques dels jaciments d’art rupestre a la península ibèrica, i concretament a Catalunya i les Muntanyes de Prades.
- Les aportacions de l’art prehistòric a la interpretació i comprensió del passat.
- Mètodes de conservació i regulació de la protecció d’aquestes restes.
- Tècniques i materials de pintura i gravat prehistòrics.
comunicativa, lingüística i audiovisual, artística i cultural, aprendre a aprendre, autonomia i iniciativa personal, coneixement i la interacció amb el món físic, social i ciutadana