Obren els monuments i jaciments arqueològics de la Generalitat a la Catalunya Central, Girona i Terres de Ponent | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Castell de Cardona

Obren els monuments i jaciments arqueològics de la Generalitat a la Catalunya Central, Girona i Terres de Ponent

L’entrada serà gratuïta fins al 28 de juny 11.06.2020
El Castell de Cardona, el Castell de Claramunt, la Casa Museu Prat de la Riba (Castellterçol), la Casa Museu Rafael Casanova (Moià), la Torre de la Manresana (els Prats de Rei), el Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes (el Port de la Selva), la Canònica de Santa Maria de  Vilabertran, el Conjunt d’Art Rupestre de la Roca dels Moros del Cogul i el Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig obriran portes aquest dissabte 13 de juny, seguint les instruccions del pla de desconfinament de la COVID-19.

Amb l’objectiu d’oferir espais segurs, s’ha treballat intensament per implantar mesures i protocols que permetin garantir la seguretat tant de les persones treballadores i visitants, com del mateix patrimoni.

Així, s’han adoptat mesures específiques de protecció, informació i senyalització, alhora que s’han adequat els espais als actuals requeriments normatius. També s’han adaptat els horaris i protocols, tant d’atenció al públic, com de neteja, per garantir la correcta atenció als visitants.
Les persones que visitin els monuments i jaciments hauran de dur sempre la mascareta posada, seguir les indicacions de les persones responsables dels equipaments, respectar la distància física de 2 metres, i es prioritza el pagament amb targeta de crèdit. Durant la Fase 2, les visites només poden ser individuals o en grups familiars o de convivència.

Pel que fa a la ciutat ibèrica del Molí d’Espígol (Tornabous), l’Estudi Taller Carles Fontserè (Porqueres) i el monestir de Vallbona de les Monges està previst que reobrin les seves portes més endavant atès que les visites en aquests espais són guiades.