CCCB | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
CCCB Ciutat i cultura urbana
T

Dins l’antic edifici de la Casa de la Caritat de Barcelona, en un equipament totalment modern, hi trobem un centre cultural de referència europea. Es tracta del Centre de Cultura Contemporània (CCCB), que des del 1994 treballa per a la recerca creativa i en la producció de coneixement. Té com a eix central la ciutat i la cultura urbana i com a objectiu vincular el món acadèmic amb la creació i la ciutadania.

Ho fa a través de projectes propis. Els més significatius són les exposicions temàtiques, que generen debat i coneixement al voltant dels temes que perfilen l'actualitat. Alhora, també ha instaurat altres formes de d’intercanvi cultural com debats internacionals, el CCCB Lab, la plataforma de literatura Kosmopolis o el projecte de cinema experimental Xcèntric. Tots ells són projectes que tracten de manera integrada la cultura del segle XXI i les grans transformacions de l’era digital.

El CCCB disposa d'un fons (Arxiu CCCB i Arxiu Xcèntric) on conserva la documentació relacionada amb tots els projectes que s'han anat realitzant des de la seva inauguració. Aquest arxiu és a l'abast de tothom des del 2008.

Visitar el Centre de Cultura Contemporània és entrar en un espai de reflexió sobre què és la cultura urbana. El mateix edifici, remodelat per Helio Piñón i Albert Viaplana, estructurat al voltant del Pati de les Dones, hi convida. És recomanable pujar fins al mirador abans d’acabar la visita.

Planifica la visita

Què puc fer?

Al CCCB s’hi celebren activitats de forma constant, adreçades a tots els públics i dissenyades en tot tipus de formats: tallers, cinema, arts escèniques, conferències, cursos... són només un petit tast d’un espai en constant ebullició.

Serveis
AccessibilitatLloguer d'espaisCafè / Restaurant
Horaris
Preus
Contacte

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
C. Montalegre, 5
08001 Barcelona
Tel. (+34) 933064100

Veure localització
On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

Presentació CCCB

Debat, pensament i reflexió al voltant de la ciutat i l'espai públic