Coll de Nargó | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Coll de Nargó L'últim refugi dels dinosaures
T

El Pirineu va ser un dels últims espais que els dinosaures van habitar, fa 65 milions d’anys. Això fa que el jaciment cretàcic de Coll de Nargó sigui considerat per la comunitat científica com un dels més importants del món. I és que és una gran font d’informació del moment que es van extingir els darrers grans dinosaures i va començar una nova era dominada pels mamífers.

El jaciment consta d’una zona oberta al públic que s’anomena el “Mirador del Cretaci”, des d’on es poden veure petjades, restes fòssils vegetals i animals, ous i nius de dinosaure. Per divulgar la importància del jaciment, es va crear el museu Dinosfera, un centre d’interpretació interactiu basat en les noves tecnologies.

L’exposició permanent se centra sobretot en explicar com es creu que era el procés de reproducció d’aquests gegants de la natura. I és que una de les peces més espectaculars trobades a Coll de Nargó i que es poden veure al museu és el niu de dinosaure més gran d’Europa. Precisament, un dels principals responsables de les postes que s’han trobat a la zona és el titanosaure. Per això una reproducció d’aquest sauròpode presideix l’inici de l’exposició.

Planifica la visita

Què puc fer?

- No et perdis detall d’aquest magnífic jaciment des del Mirador del Cretaci
- Complementa la visita amb el recorregut pel Centre Paleoambiental Dinosfera que mostra els resultats obtinguts de l'estudi dels fòssils dels últims dinosaures que van viure a Europa.

Serveis
Accessibilitat
Horaris
Preus
Contacte

Centre Paleoambiental Dinosfera
C. de les Escoles, s/n
25793 Coll de Nargó (Lleida)
Tel. (+34) 636417678

Veure localització