Monestir de Sant Pere de Galligants | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Monestir de Sant Pere de Galligants Al bell mig de la ciutat

El Monestir de Sant Pere de Galligants, del segle XII, és un dels monuments romànics més significatius de Girona. Es troba ubicat dins la trama urbana de la ciutat, un fet poc habitual si tenim en compte que la majoria de monestirs estan en llocs aïllats. Però aquesta abadia benedictina també és singular per la seva capçalera i el campanar.

I és que la capçalera de Sant Pere presenta una complicada forma assimètrica: està formada per un absis principal amb dues absidioles a un costat i una a l'altre, mentre que a l'extrem del braç del creuer hi ha un absis lateral més, fet que fa pensar en el reaprofitament d’elements d’un temple anterior. En aquest espai hi trobem també el campanar de vuit cares, perfectament simètric i amb decoració llombarda.

El més destacat és l’escultura que trobem als capitells de la nau principal i, sobretot, als de la capçalera. Aquests són els que han donat fama a Sant Pere de Galligants; i els que més controvèrsies han generat... I és que alguns historiadors aposten decididament per la mà del mestre de Cabestany i del seu taller; d’altres, però, creuen que són influència de l’Escola de Tolosa.

Des del 1857, Sant Pere de Galligants actua com a museu d’arqueologia i belles arts, un dels més antics de Catalunya. Actualment és la seu de Girona del Museu d’Arqueologia de Catalunya i aplega els materials arqueològics trobats a les excavacions de diversos jaciments de les comarques de Girona, des de la prehistòria fins a l'edat mitjana.

Planifica la visita

Què puc fer?

- Aprofita les activitats familiars que ofereix Sant Pere de Galligants per visitar les seves estances i sales.
- Especialment pensat per a escoles, el Monestir ofereix visites, tallers i paquets didàctics.

Serveis
Lloguer d'espais
Horaris

De l'1 de juny al 30 de setembre
De dimarts a dissabte: de 10.30 a 19 h
Diumenges i festius: de 10 a 14 h

De l'1 d'octubre al 31 de maig
De dimarts a dissabte: de 10 a 18 h
Diumenges i festius: de 10 a 14 h

Dies de tancament: tots els dilluns, el 24, 25 i 26 de desembre, i l'1 i 6 de gener.

Preus

Entrada normal: 6€

Entrada reduïda: 4,00 €
Les persones de 65 anys o més, persones menors de 25 anys, pensionistes, famílies (2 adults i un nen o més), persones amb certificat de discapacitat i acompanyant amb acreditació.

Entrada reduïda especial: 2,00 €
Grups d’estudiants amb professor que hagin fet reserva prèvia en monuments i jaciments entre l’1 de juliol i el 31 d’agost i persones posseïdores del carnet de família nombrosa o monoparental.

Entrada grups turístics: 4€
Grups de 20 o més persones amb reserva prèvia a través d'empreses d'intermediació turística o similar.

Entrada gratuïta: 0 €
Les persones menors de 16 anys, persones aturades, persones membres de l’ICOM o de l’ICOMOS, persones membres de l’Associació de Museòlegs de Catalunya, persones professores d’ensenyament reglat, grups d’estudiants amb professor que hagin fet reserva prèvia i l'últim dimarts de cada mes entre els mesos d’octubre a juny.

Contacte

Monestir de Sant Pere de Galligants - Museu
C. de Santa Llúcia, 8
17007 Girona
Tel. (+34) 972202632

Veure localització
On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

Girona Monàstica: Monestir de Sant Pere de Galligants

Del segle XII, és un dels monuments romànics més significatius de Girona. Es troba ubicat dins la trama urbana de la ciutat, un fet poc habitual si tenim en compte que la majoria de monestirs estan en llocs aïllats. Però aquesta abadia benedictina també és singular per la seva capçalera i el campanar.